«В Україні 455 нових хворих на коронавірус. Ігнорування карантину може звести нанівець всі старання», – МОЗ

2686 0
В Україні 10 861 випадок коронавірусної хвороби COVID-19.
Фото: Ігор Берник

Фото: Ігор Берник

В Україні за добу коронавірус виявили у 455 осіб, зокрема у 37 дітей та в 91-го медпрацівника. За добу померли 11 українців. Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Від коронавірусної хвороби уже одужали 87 мешканців Львівщини

Станом на перше травня в Україні зафіксовано 10 861 випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За час епідемії одужали 1 413 осіб, 272 людей померли.

Найбільше хворих протягом доби зафіксували у Чернівецькій, Івано-Франківській області та в Києві.

Водночас міністр, який перебуває із робочим візитом у Черкасах, засудив рішення місцевої влади про передчасне істотне пом'якшення карантину.

Читайте також: Головне питання або Чи достатньо захищені львівські медики від Сovid-19

«Ми розуміємо, що люди втомилися. І ми готуємо пом'якшення з 12 травня. Цьому дозволяє ситуація. Всі наші дії грунтуються на думці фахівців та вірусологів.

Однак рішення міської влади у Черкасах відкрити від сьогодні багато закладів, терас та ТЦ, може звести нанівець всю роботу, яка була пророблена і може призвести до катастрофічних наслідків. Діям влади буде надана оцінка правоохоронних органів, так як здоров'я людей поставили під загрозу», – прокоментував міністр.

Зазначимо, що на Львівщині за добу зафіксували 24 нові випадки інфікування коронавірусом. В області першого травня підтвердили 454 випадки Covіd-19. 

Додамо, що біля Львова на карантин через спалах вірусу закрили село Давидів. Також планують закрити село Задвір'я у Буському районі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!