В Україні хочуть закрити магазини та ресторани на вихідні і ввести умовну «чорну» карантинну зону

102823 0
Комендантської години в Україні не буде.
Фото: engin akyurt for unsplash

Фото: engin akyurt for unsplash

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов допускає введення в Україні «карантину вихідного дня» у зв’язку зі зростанням кількості хворих на Covid-19. Про це він сказав в одному з ефірів, передає УП.

Читайте також: «Близькі до катастрофи». Як поширюється коронавірусна хвороба на Львівщині і в Україні

«Ми говоримо про те, що ми розглядаємо посилення карантинних обмежень. Я не виключаю, що ми запропонуємо «карантин вихідного дня». Це коли більш суворі обмеження будуть діяти у вихідні дні. Для чого ми це робимо? Щоб розривати ланцюг передачі хвороби», – зазначив міністр.

Він пояснив, що більше магазинів у суботу та неділю будуть зачинені. Також не працюватимуть повноцінно заклади харчування – замовлення будуть можливі тільки на виніс.

Водночас, за даними журналістки Соні Кошкіної, сьогодні на засіданні Кабінету міністрів ухвалять нові рішення щодо карантину в Україні, за якими із вечора п’ятниці по ранок понеділка обмежать роботу ресторанів і розважальних закладів. Залишать аптеки і продуктові.

Читайте також: Чи будуть стаціонари поліклінік у Львові приймати хворих із Covid-19

За її словами, введення повного локдауну в Україні не буде, але тепер до переліку карантинних зон для регіонів додадуть ще одну під умовною назвою «чорна», де основним критерієм буде повна заповненість ліжок для хворих із коронавірусом. У цій нові зоні буде своєрідний локдаун.

Зазначимо, що міністр Максим Степанов заявив, що в Україні не буде комендантської години. Він нагадав, що для введення комендантської години в країні потрібно ввести надзвичайний стан, який вводиться за рішенням РНБО указом президента і Верховною Радою. Але, за словами Степанова, МОЗ цього не рекомендуватиме.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!