В Україні цього року кожну дев’яту платіжну операцію здійснювали за допомогою гаджетів

1279 0
Перепоною активнішому розвитку залишається застаріле законодавство.
фото: pinterest.com

фото: pinterest.com

У січні-вересні 2020 року кожна дев’ята операція у роs-терміналах здійснювалася за допомогою смартфонів та інших гаджетів, повідомляє НБУ на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Львів'ян попереджають про новий вид шахрайства в соцмережах

«Смартфони увійшли у наше життя та змінили його назавжди – у 2020 році в Україні кожна дев’ята операція у роs-терміналах здійснювалася за допомогою смартфонів та інших гаджетів», – каже заступник голови Національного банку Олексій Шабан.

Цьогоріч, за його словами, за три квартали у такий спосіб було витрачено майже 70 млрд гривень.

Також у 2020 р. кожна третя безготівкова операція з платіжною карткою здійснювалася в інтернеті. Це понад 455 млрд гривень (за січень-вересень цього року).

Читайте також: Українцям дозволили пред'являти е-паспорти на касах у банках

За словами Олексія Шабана, перепоною активнішому розвитку залишається застаріле законодавство. Саме тому Національний банк передав до Верховної Ради законопроєкт про платіжні послуги, який створить передумови для кардинальних змін платіжного ландшафту в Україні.

«Банки повинні будуть відкрити свої API (Application Programming Interface, тобто прикладний програмний інтерфейс) для інших надавачів платіжних послуг. Іншими словами, надати можливість підключатися до інтерфейсів банківських сервісів, обмінюватися з ними даними, кожному учаснику ринку, який надає платіжні послуги і має на це дозвіл регулятора», – каже Олексій Шабан.

Нагадаємо, Національний банк України осучаснив регулювання ринку електронних грошей та гармонізував його із законодавством України та Європейського Союзу в сфері здійснення фінансового моніторингу. Тепер використання електронних грошей буде прозорішим, а користувачі електронних грошей – поінформованими та захищеними. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!