В Україні можуть запрацювати басейни, але Львівщина не відповідає критеріям послаблення карантину

3135 0
На Львівщині забагато хворих щодня і трохи не вистачає тестувань.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час щоденного брифінгу Міністерства охорони здоров’я назвав області, що не відповідають критеріям для послаблення карантину. Серед них – і Львівська.

За словами Віктора Ляшка, на Львівщині проводять 11,98 тестувань на 100 тисяч мешканців, а має бути більше 12. Також Львівщина не відповідає за критерієм інцидентності – має бути не більше 12 нових випадків захворювання на 100 тисяч мешканців щодня протягом тижня.

Читайте також: 45 нових хворих і двоє померлих. Статистика Covid-19 на Львівщині

Єдиний показник, за яким Львівщина, за словами Віктора Ляшка, відповідає критеріям для послаблення карантину, це завантаженість ліжок – вона становить менше 50%.

Окрім Львівської області карантин не можна послаблювати у Донецькій, Луганській, Рівненській, Чернівецькій, Закарпатській, Волинській.

Інфографіка: МОЗ

Водночас в інших областях з 1 червня можливі нові послаблення карантину, за умови хорошої епідситуації. Планується відкриття басейнів і спортзалів, відновлення освітніх занять у групах до 10 людей, відновлення роботи залізничного транспорту та міжобласних перевезень.

«Раніше ми не розглядали відкриття басейнів, але нові дослідження поширення коронавірусу у воді, що постійно дезінфікується, показують, що можна їх відкрити за умови дотримання рекомендацій, що будуть на сайті МОЗ сьогодні – завтра», – сказав Віктор Ляшко.

Водночас у міськраді Львова повідомили, що міська комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій збереться на засідання 29 травня і розгляне нові показники захворюваності у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!