В Україні офіційно виявили випадки «британського» штаму коронавірусу

1662 0
На території України зафіксована британська мутація вірусу, тому у західній Україні так швидко поширюється коронавірус.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

В Інституті епідеміології та інфекційних хвороб імені Михайла Громашевського офіційно підтвердили два випадки мутованого штаму коронавірусу, який називають британським. Про це повідомляє Громадське з посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Так, зразки взяли у людей у Івано-Франківську два тижні тому, а сьогодні, 4 березня, Інститут заявив, що виявив мутований штам.

Читайте також: Урядовці країн ЄС збираються на термінове засідання через новий штам коронавірусу

«На території України зафіксована британська мутація вірусу. Тому у західній Україні так швидко поширюється коронавірус», – каже Ляшко.

Також він додав, що МОЗ уже попередило Всесвітню організацію охорони здоров'я про те, що в Україні циркулює мутований штам вірусу.

Нагадаємо, що на Івано-Франківщині останніми тижнями виявляють велику кількість нових випадків Covid-19. 17 лютого регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Івано-Франківщини вирішила з 22 до 28 лютого посилити карантинні обмеження. Водночас з 26 лютого Івано-Франківська область стала першим регіоном, який опинився у «червоній» зоні у межах нового адаптивного карантину.

Читайте також: Чи допоможе львів'янам щеплення від коронавірусу поїхати за кордон

Для довідки

Про новий різновид коронавірусу в середині грудня 2020 року повідомив міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок. Пізніше стало відомо, що новий штам в Англії виявили ще у вересні 2020 року в одного з пацієнтів, але тоді йому не надали належного значення.

Відомо, що новий штам коронавірусу є заразнішим, ніж інші. Водночас фармкомпанії та фахівці з питань охорони здоров'я стверджують, що вакцини від COVID-19, які вже використовують для вакцинації населення, є дієвими й проти «британського» штаму.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!