В Україні подорожчають ігристі вина

1510 0
Мінімальна ціна на українські ігристі вина зросте на 20 грн за пляшку.
Фото: vse.rv.ua

Фото: vse.rv.ua

Кабмін підвищив на 20 грн мінімальну роздрібну ціну на ігристі вина, вироблені в України, повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Читайте також: В Україні почало діяти нульове мито на ввезення вина з ЄС

За словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка, головна проблема полягає в тому, що наразі на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований напій на основі вина продається за ціною як ігристе вино.

Із цієї причини українські виробники якісних ігристих вин опиняються в неконкурентній ситуації, а споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

Читайте також: Хочу віддавати людям те, що у моїй душі. Історія винної крамниці у Львові

«Наразі дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії та забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. У результаті виграють всі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований, продукт», – каже Ігор Петрашко.

Відтак, 13 січня уряд врегулював питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції. Так, мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) підвищується з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра, що на 20 грн більше.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!