В Україні посилили карантин. Що працюватиме, а що – ні

2187 0
Карантин посилили до 24 січня включно.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Від сьогодні, 8 січня, і до 24 січня включно, в Україні діятиме посилений карантин.

На цей час заборонена робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлення на виніс), непродовольчих магазинів та ринків, кінотеатрів, розважальних закладів, закладів культури, фітнес-центрів, спорт-залів, басейнів, ТРЦ (за виключенням торгівлі продуктами, ліками) та різдвяних ярмарків. Заборонені культурні та інші масові заходи. Салони краси, перукарні можуть працювати виключно за записом.

На канікули також відправили всі заклади освіти, окрім дитячих садків. Офісам рекомендують перевести працівників на дистанційну роботу.

У звичному режимі продовжить працювати громадський транспорт. Працюватимуть продуктові, аптеки, банки, автозаправки і СТО, поштові відділення, готелі, а також магазини побутової хімії. Також зможе працювати різдвяний ярмарок, але в іншому форматі

Президент Володимир Зеленський запевнив, що працюватиме інфраструктура, яка має критичне значення, магазини, що продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію. МАФи й кіоски, які розташовані на відстані та не створюватимуть скупчення людей, теж зможуть надавати свої послуги.

«Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він також більш лояльний у порівнянні з тими заходами, що впроваджуються в інших країнах. Однак ми збиваємо одразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ», – прокоментував Володимир Зеленський.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!