В Україні відновили доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників

1390 0
Рішення прийняли на закритому засіданні РНБО.
Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

Photo by Thomas Lefebvre on Unsplash

Сьогодні, на позачерговому засіданні Уряду, ухвалили розпорядження, яким зобов’язали НАЗК невідкладно відновити доступ громадянам до реєстру декларацій чиновників та забезпечити механізм їх спецперевірки. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міністр КМУ Олег Немчінов.

Читайте також: Через рішення КСУ Європейський союз може призупинити безвіз для України

За повідомленням офісу президента, таке рішення прийняли на терміново скликаному закритому засіданні Ради національної безпеки і оборони для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози та виклики національній безпеці та обороні країни.

Читайте також: Серед тих, хто робив подання на скасування е-декларування, є нардеп із Львівщини

Нагадаємо, 27 жовтня Велика палата Конституційного Суду України ухвалила рішення у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України окремих положень законів України «Про запобігання корупції», «Про Національне антикорупційне бюро України», та інших.

На підставі рішення КС НАЗК закрило реєстр електронних декларацій. Це рішення скасовує всі механізми запобігання корупції, які були вибудувані за роки незалежності. Реєстр не працюватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію. Також рішення Конституційного суду фактично заблокувало визначення переможців місцевих виборів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!