В Україні вкотре можуть повернути локдаун. За якої умови

2817 0
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу.
Фото: freepik

Фото: freepik

В уряді анонсують можливе запровадження жорсткого карантину (локдауну), якщо більшість областей опиняться у «червоній» зоні. Про це під час пресконференції сьогодні, 4 березня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«На жаль, треба констатувати, що в Україні почалася третя хвиля коронавірусу. Вінницька, Закарпатська області у «помаранчевій» зоні, але вже на підході до жорстких обмежень. Якщо більшість областей буде у «червоній» зоні, то доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який Україна вже проходила», – каже він Шмигаль.

Читайте також: Чи допоможе львів'янам щеплення від коронавірусу поїхати за кордон

Він також додав, що не хотілося б запроваджувати вкотре локдаун, тому «треба ще раз звернутися до свідомості громадян і сказати: коронавірус нікуди не подівся».

«Ми постараємось максимально управляти адаптивним карантином», – говорить прем'єр.

Нагадаємо, що від 24 лютого, в Україні повернулись протиепідемічні заходи у вигляді адаптивного карантину з розділенням областей на кольори за рівнем коронавірусної небезпеки. Карантин протримається щонайменше до 30 квітня. Львів віднесли до «жовтої» зони карантину.

Крім Львівщини, у такому ж «жовтому» зонуванні ще 15 регіонів: місто Київ, Волинська, Дніпропетровська, Київська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

До «помаранчевої» зони увійшли 7 регіонів: Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська, Тернопільська області. У «червоній» 2 регіони: Івано-Франківська та Чернівецька області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!