«Гуцулку Ксеню» адаптували для людей із порушенням зору

1395 0
Як класичні, так і нові українські фільми та закордонні стрічки покажуть на першому інклюзивному фестивалі «Дні доступного кіно».
Фото: postmania

Фото: postmania

З 26 до 31 жовтня в Україні відбудеться перший вітчизняний фестиваль для людей із порушеннями зору чи слуху «Дні доступного кіно», йдеться на їхньому сайті.

Команда проєкту створила звукоопис і розгорнуті субтитри для кожного фільму, який покажуть на фестивалі.

Читайте також: Тисяча й одна перешкода. Чи є Львів зручним для людей із порушенням зору

У програмі фестивалю – як класичні, так і нові українські фільми. Серед класичних: «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «Земля» Олександра Довженка, «Пропала грамота» Бориса Івченка.

До списку сучасних стрічок увійшли мюзикл «Гуцулка Ксеня» Олени Дем’яненко, документальний фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» Надії Парфан. Додатково також анонсують закордонні стрічки.

Читайте також: У Львові відкриють виставку скульптур Пінзеля для незрячих та слабозорих

Фільми можна буде безкоштовно переглянути на офіційному сайті проєкту «Доступне кіно» або в партнерських онлайн-кінотеатрах Takflix і Sweet.TV.

Для перегляду кіно глядачам із порушеннями зору або слуху потрібно завантажити безкоштовний додаток для смартфонів – Earcatch або Subcatсh.

Нагадаємо, Тvoemisto.tv вже писало, що зміниться у Львові для людей з інвалідністю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!