В Україні за відсутність масок штрафуватимуть

3456 0
Сума штрафу – від 170 до 225 грн.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов звернувся до народних депутатів, аби ті підтримали і проголосували за законопроєкт щодо посилення адміністративної відповідальності за перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. Про це міністр заявив під час сьогоднішнього брифінгу.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення у Львові

«На превеликий жаль у нас кульгає система контролю. Ще у липні Уряд України подав відповідний законопроєкт до Верховної Ради щодо посилення відповідальності за дотримання всіх протиепідемічних заходів, а саме  носіння масок. Там чітко визначено суми штрафів. Вони становлять від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень», – каже Максим Степанов.

За його словами, він проситиме, щоб законопроєкт розглянули на наступному пленарному тижні. Контролювати дотримання протиепідемічних правил будуть Держпродспоживслужба, місцеве самоврядування та поліція.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу коронавірусне захворювання підтвердили у 8 752 людей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!