В Україні запровадять нові правила авіаперевезень. Що зміниться

2171 0
Зокрема авіаперевізнику дозволять збільшувати норму безкоштовної ручної поклажі.

Державіаслужба України хоче змінити норму перевезення ручної поклажі, максимальний розмір компенсації за втрату багажу, час завершення реєстрації та посадки на рейс і ряд інших статей в діючих правилах повітряних перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Про це повідомляють на сайті Аvianews.com.

Зокрема, документ надає авіакомпаніям право самостійно встановлювати час закінчення реєстрації на рейс та посадки на літак. Наразі законодавство вимагає, аби реєстрацію завершували не раніше, ніж за 45 хвилин, а посадка на літак – за 15 хвилин до вильоту.

Авіаперевізнику також дозволять збільшувати норму безкоштовної ручної поклажі. Зараз її загальна вага не має перевищувати сім кілограмів. Водночас за новими правилами, авіакомпанія не може встановлювати мінімальну вагу безкоштовної поклажі меншу, ніж п’ять кілограмів.

Читайте також: Як зміниться львівський аеропорт до 2022 року

Рейс вважатимуть скасованим, якщо його затримка перевищила 48 годин. Зате рейс не вважатимуть скасованим, якщо змінили аеропорт відправлення чи прибуття в межах одного міста. Також авіакомпанії зобов’яжуть мати цілодобовий кол-центр.

Мінімальну відповідальність авіакомпаній за затримку рейсу пропонують підняти до 7 324 доларів, а відповідальність за пошкодження або втрату багажу – до 1 765 доларів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!