В Україні змінили критерії поділу країн на «червону» та «зелену» зони. Що змінюється

14445 0
Самоізоляція та обсервація після в'їзду в Україну не потрібна, якщо людина отримала негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19, що його провели після перетину кордону або не пізніше ніж за дві доби до цього.
Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

Фото: EPA-EFE/DAREK DELMANOWICZ

В Україні змінила критерії визначення країн зі значним рівнем поширення Covid-19, після прибуття з яких потрібна самоізоляція, обсервація або ПЛР-тест. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів про продовження адаптивного карантину.

Тепер країною «червоної зони» зі значним рівнем поширення коронавірусу вважають держави, де наявна одна з ознак:

  • кількість нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  • приріст нових випадків реєстрації хвороби Covid-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

У постанові зазначається, що люди, які прибули з таких країн, будуть зобов'язані встановити та активувати мобільний додаток системи контролю. Якщо людина не має змоги встановити такий додаток, вона буде зобов'язана пройти обсервацію.

Водночас самоізоляція та обсервація після в'їзду в Україну не потрібна, якщо людина отримала негативний результат ПЛР-тесту на Covid-19, що його провели після перетину кордону або не пізніше ніж за дві доби до цього.

Перелік держав із значним поширенням коронавірусної інфекції формує Міністерство охорони здоровя і переглядає щотижня. 

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Залежно від епідситуації будуть встановлювати «зелені», «жовті», «помаранчеві» та «червоні» рівні небезпеки. Рівень визначатимуть автоматичною системою і затверджуватимуть комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Моніторинг рівня небезпеки проводитимуть за тими показниками, що є зараз:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я становитт понад 50%;
  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше, ніж 24 на 100 тис. населення протягом тижня;
  • коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11%;
  • показник динаміки зростання випадків Covid-19 понад 10%.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!