В Україні заборонили водіям-початківцям їздити зі швидкістю вище 70 км/год

4676 0
Крім того, перше посвідчення водія діятиме лише два роки.
фото: topfiles.timedosuga.com

фото: topfiles.timedosuga.com

Автомобілісти-початківці від суботи, 25 листопада, мають право їздити лише зі швидкістю, що не перевищує 70 км/год. Про це йдеться в постанові Кабміну, яка була прийнята 10 листопада та почала діяти з дня її офіційної публікації - 25 листопада.

Крім того, термін дії першого водійського посвідчення становитиме лише два роки. Після закінчення терміну його дії водіям обміняють його без складання іспитів за умови, що упродовж двох років водій порушив ПДР не більше двох разів.

Читайте також: В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху

У постанові також зазначено, що повернення водійського посвідчення громадянам, які отримали його вперше і позбавленні права керування транспортними засобами, не здійснюється. Водіям доведеться заново проходити позачерговий медичний огляд і складати теоретичні та практичні іспити в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, із 1-го січня 2018 року водії їздитимуть по містах із обмеженням швидкості до 50 км/год.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!