В Україні знову змінили критерії поділу країн на «червону» та «зелену» зони

19924 0
Перелік держав «червоної» зони МОЗ переглядає кожні сім днів.
Фото: Перший

Фото: Перший

Кабмін знову змінив правила в’їзду в Україну з-за кордону, залишивши лише один критерій для визначення іноземної країни як «держави зі значним поширенням Covid-19». Про це йдеться в постанові уряду від 12 серпня.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Тепер державою зі значним поширенням коронавірусу тепер є та, де кількість нових випадків реєстрації хвороби на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

Досі МОЗ при складанні списків країн «червоної» та «зеленої» зон користувалося двома критеріями: якщо кількість нових випадків на 100 тисяч населення за останні 14 днів перевищує аналогічний показник в Україні, або ж якщо приріст числа інфікованих у них за останні 14 днів перевищує аналогічний за минулі 14 днів на 30%.

Усі прибулі до України з «червоної зони» зобов'язані або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест, або приїхати на територію України вже з готовими результатами тестування, зробленого не пізніше як за 48 годин до моменту перетину кордону.

Іноземці при в'їзді повинні мати поліс медичного страхування. Перелік держав «червоної» зони МОЗ переглядає кожні сім днів.

Читайте також: Карантин не зупинив вірус. Що ми маємо з Covid-19 зараз

Нагадаємо, що за останніми даними МОЗ, що їх оновили 10 серпня, у червоній зоні залишилися Албанія, Болгарія, Чорногорія, Польща. У зелену зону перемістилися Угорщина, Словаччина, Чехія, Австрія, Грузія, Литва, Канада. У зеленій зоні залишається Єгипет, Туреччина та Хорватія. Із повним актуальним списком країн обох зон можна ознайомитись за посиланням. З умовами в'їзду до різних країн можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!