В українських банках з’явиться новий вид рахунків

2410 0
Із 21 грудня 2017 року українці зможуть користуватися рахунками умовного зберігання.
фото: hvilya.com

фото: hvilya.com

В українських банках з’явились ескроу або рахунки умовного зберігання. Їх поява стала можливою після прийняття в НБУ постанови «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України». Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«У зв’язку зі змінами у законодавстві України, пов’язаними із запровадженням нового виду рахунків – рахунку умовного зберігання (ескроу), Національний банк розробив порядок відкриття банками таких рахунків», – зазначено в повідомленні.

Читайте також: У Мінфіні прогнозують курс долара вище 30 грн

Документ регулює питання відкриття та закриття рахунків умовного зберігання, встановлює перелік документів, який клієнт подає до банку під час відкриття ескроу, визначає виключний перелік операцій, які можна здійснювати за рахунком умовного зберігання, надає право нерезидентам – інвесторам відкривати ескроу для перерахування коштів бенефіціарам.

Читайте також: Нацбанк спростив ввезення готівкової валюти в Україну

Система ескроу-рахунків дозволить громадянам відкривати спеціальні умовні рахунки, які будуть враховувати майно, документи або грошові кошти до настання певних обставин чи виконання певних зобов’язань.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!