В українських школах вчитимуть поглиблено історію Голодомору

1738 0
Міністерство освіти і науки України і Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» підписали меморандум про співпрацю.
фото: rest.guru.ua

фото: rest.guru.ua

2 серпня міністерство освіти і науки України і Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» підписали меморандум, що передбачає поглиблене вивчення історії Голодомору 1932-1933 років у школах. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Читайте також: Нові правила для перших класів. Усе, що варто знати батькам

«Для нас надзвичайно важливо налагодити позитивну партнерську співпрацю зі школами. Бо зараз ми спостерігаємо, що вчителі певною мірою бояться говорити на цю тему, вважають її надто травмуючою, хоча, безумовно, все залежить від підходів. Наш музей теж здається надто страшним місцем, хоча більшість жодного разу там не була. Ми маємо налагодити довіру та партнерство, щоб почати чесно та відкрито говорити на таку складну тему», – розповіла директорка Нацмузею Олеся Стасюк.

Читайте також: Більшість першокласників Львова вчитимуть англійську за британськими підручниками

Також МОН і музей спільно створюватимуть науково-методичну базу для уроків, залучатимуть напрацювання музею до освітньо-виховного процесу в школах, підвищуватимуть компетенції адміністрацій найвчальних закладів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!