В Україну прямує нова партія AstraZeneca

1431 0
В Україні, за інформацією Львівського обласного центру громадського здоровя, лише 1% населення охоплено щонайменше однією дозою.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Нова партія вакцин від Covid-19 компанії AstraZeneca прибуде в Україну вже у четвер, 22 квітня. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, – пише Інтерфакс-Україна.

Йдеться про поставку ще 367 тис. доз вакцин. Їх постачають через глобальний механізм COVAX та виробляються у Південній Кореї.

Читайте також: У час карантину не залишайте дітей самих вдома і спілкуйтесь із ними. Сім порад психолога

Усього у світі вже ввели 890 мільйонів доз вакцини. Так, щонайменше одну дозу вакцини отримали 494 мільйона осіб у всьому світі. Ізраїль і Великобританія уже половину половини свого населення вакцинували однією дозою. Серед інших Європейських країн найбільша частка населення, охопленого щонайменше однією дозою, Угорщина – 33%, Сербія – 27%, Фінляндія – 23%.

В Україні, за інформацією Львівського обласного центру громадського здоровя, лише 1% населення охоплено щонайменше однією дозою.

Нагадаємо, цього тижня на Львівщини розпочали щеплення вакциною Pfizer. Станом на сьогодні у реанімації львівських лікарень перебувають 226 людей, із них на апаратах ШВЛ – 59.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!