В УКУ переобрали ректора

1732 0
Це вже друга каденція ректорства о. Богдана Праха.
Фото: УКУ

Фото: УКУ

Сьогодні, 25 червня, Сенат Українського католицького університету перевибрав отця доктора Богдана Праха Ректором УКУ. Переобрання відбулося шляхом таємного голосування з благословенням Патріарха Святослава, Великого Канцлера УКУ, за рекомендацією ректорату, президента і Номінаційного Комітету. Про це йдеться на сайті університету.

Читайте також: Люди твого міста. Отець Богдан Прах: як не боятися бажати великого

Відомо, що кандидат представив звіт за минулі 8 років та динамічну, духовно-інтелектуально осмислену програму розвитку університету – «Будувати на міцних фундаментах».

«Підтримка сенаторів виняткового лідера – одностайна»,написав на своїй сторінці у Фейсбуку архиєпископ і митрополит Філадельфійський, президент Українського католицького університету, владика Борис Гудзяк.

Читайте також: Порошенко пожертвував на УКУ 100 тисяч доларів

Довідково

Із вересня 2013 року після призначення владики Бориса Ґудзяка на служіння у Паризькій єпархії святого Володимира Великого, отець Богдан Прах перейняв відповідальність за Університет як виконувач обов’язків ректора. У 2016 р. о. Богдана Праха обрали на першу каденцію ректорства.

Відповідно до Статуту УКУ і положення про вибори ректора, після зустрічей із кандидатами, Номінаційний комітет передає свої висновки, а також рекомендації Ректорату та Вченої ради УКУ Президентові університету. Опісля саме Президент виносить на розгляд Сенату кандидатуру на посаду ректора, попередньо представивши її Великому Канцлеру УКУ, Главі УГКЦ Блаженнішому Святославові (Шевчукові). Президент має право вносити одну чи більше кандидатур на розгляд сенаторів із запропонованих йому Номінаційним комітетом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!