У Львові хочуть збільшити кількість відділень в управлінні охорони здоров'я

1205 0
У планах міста відкрити відділення медобслуговування якості надання медичної допомоги та профілактики інфекцій.
фото: superatuenfermedad.com

фото: superatuenfermedad.com

Управління охорони здоров’я розширить свої функції та створить нові відділення. Найближчим часом планують відкрити відділення медичного обслуговування якості надання медичної допомоги, відділення профілактики інфекцій та інфекційного контролю, а також відділення промоцій, новацій та наукових досліджень. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила головний медик Львова Леся Кобецька.

Читайте також: Із лікарень Львова створять три медичні об’єднання. Що зміниться для пацієнтів

Зміни, за її словами, неминучі, адже уже змінилася модель управління медзакладами, яка не має функції розприділення коштів та контролю проведених ремонтів, як це було раніше.

Зараз, на думку посадовиці, потрібно працювати над розвитком, координацією та співпрацею між управлінням охорони здоров’я та медзакладами.

«Зараз заклади охорони здоров’я фінансує НСЗУ за кожну надану послугу. Під час підписання договорів закладам ставлять багато конкретних і суворих вимог щодо обладнання, оснащення, кадрової політики, дотримання інфекційного контролю. Для того, щоб допомогти закладам охорони здоров’я перелаштуватись, ми набрали групу експертів. У планах відкрити відділення медичного обслуговування якості надання медичної допомоги, відділення профілактики інфекцій та інфекційного контролю, а також відділення промоцій, новацій та наукових досліджень», – зазначила Леся Кобецька.

Читайте також: Чи будуть у Львові об'єднувати лікарню швидкої допомоги із дитячою лікарнею на Орлика

Коли саме запрацюють нові відділення, наразі не відомо. Як пояснила співрозмовниця, це багато в чому залежатиме від того, чи приймуть під час сесії Львівської міськради, яка відбудеться наступного тижня, 17 червня, рішення про створення у Львові територіального медичного об’єднання.

Нагадаємо, у Львові планують створити три медичні об’єднання. Зокрема, це буде об’єднання, яке надаватиме невідкладну, планову та гінекологічну допомогу. Йдеться про об’єднання лікарень, а поліклініки та сімейні лікарі працюватимуть надалі без змін.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!