Вакцина Pfizer стане доступною у центрах масової вакцинації

1770 0
МОЗ обіцяє передати препарат до центрів масової вакцинації.
Фото: itc.ua

Фото: itc.ua

Антиковідну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведень щеплень у центрах масової вакцинації, де вона буде доступна для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: П’ять годин під дощем. Як у вихідні люди вакцинувалися на «Арені Львів»

Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від Covid-19 до кінця липня, тому МОЗ обіцяє зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Водночас в Україні зараз використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech, яку постачають в однодозних флаконах і яка не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

За словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, усі вакцини, які використовує Україна, схвалені ВООЗ, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від Covid-19.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів’ян, які отримали щеплення від коронавірусу

«За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на Covid-19 та 100%-ефективність у попередженні госпіталізації та смерті», – зазначив Ігор Кузін і закликав не зволікати та допомогти своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень.

Станом на 12 липня країна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Нагадаємо, у минулі вихідні на стадіоні «Арена Львів» люди, які приїхали на вакцинацію, змушені були стояти під дощем у черзі довжиною у кілька годин. При тому, працювали лише дві бригади.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!