Вакциновані від Covid-19 українці зможуть отримати привілеї у разі посилення карантину

2202 0
Йдеться про використання «внутрішнього» Covid-сертифіката. Це – електронний документ, який можнв згенерувати в застосунку Дія.
Фото:  НАМН України

Фото: НАМН України

Вакциновані від коронавірусу українці зможуть отримати привілеї в разі посилення карантину. Це можна буде зробити через документ в застосунку Дія, – повідомив в інтерв'ю «Апострофу» головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Зокрема, питання привілеїв для вакцинованих буде вирішувати постанова Кабміну.

Читайте також: Шестеро мешканців Львівщини мають підозру на штам «Дельта». Що відомо

«Дійсно, ми розглядаємо в майбутньому таку можливість. Йдеться про використання «внутрішнього» Covid-сертифіката. Це – електронний документ, який ви зможете згенерувати в застосунку Дія, який підтверджує факт щеплення», – каже він.

За словами головного санлікаря, розглядають різні опції. Наприклад, уряд може дозволити працювати підприємствам з вакцинованими працівниками, які буду відвідувати вакциновані клієнти.

Читайте також: Україна може запровадити двотижневу самоізоляцію при в'їзді для невакцинованих

«Це допоможе нам зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян», – додає він.

Нагадаємо, що через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові можуть посилити карантинні обмеження. Уже три випадки захворювання на коронавірус, викликаного цим штамом, зафіксували в області. Детальніше читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!