Варіанти дат повного локдауну та влада придумала план виходу з кризи. Головне за 27 листопада

3334 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Фото: Kelly Sikkema for unsplash

Повний локдаун? Рішення про запровадження повного локдауну в Україні ще не ухвалено, обговорюється кілька варіантів дат. Один варіант – з 25 грудня по 17 січня. Ці дати проговорювали з мерами і головами ОДА приблизно тиждень тому. Оскільки цифри захворюваності на коронавірус щодня змінюються, карантин можуть посилити і раніше. Інший варіант, який звучить у владних коридорах, – з 7 до 20 грудня.

Читайте також: У Львові хворих із коронавірусом прийматиме ще одна лікарня

Перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада, будуть помітні за тиждень – тоді й стане зрозуміло, чи потрібен Україні повний локдаун, зазначають в ОП.

Міністр Степанов не вбачає зараз підстав для запровадження жорсткого карантину, але його непокоїть, що новорічні свята можуть спричинити сплеск епідемії Covid-19.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 898 особи (737 – напередодні). Разом 44 509. Одужало – 29 419 (+ 1 357), померло – 1 209 (+ 14).

В Україні Covid-19 виявлено у 16 218 осіб (15 331 за попередню добу). Загальна кількість 693 407 пацієнтів. Одужало – 326 238 (+ 8 843), померло – 11 909 особи (+ 192).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 65 539 (+ 1 520), Харківська – 54 028 (+ 595), Львівська – 44 509 (+ 898) та Одеська області – 41 501 (+ 966).

Читайте також:  У Львівську лікарню швидкої допомоги має надійти комп’ютерний томограф

Найбільша кількість підтверджених випадків за добу зареєстрована у Дніпропетровській (1 773), місті Києві (1 520), Запорізькій (1 003), Київській (994) та Одеській (966) областях.

Covid-19 – Головне. МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон за показниками поширення Covid-19. До «червоної» зони увійшли: Чорногорія, Люксембург, Грузія, Сербія, Австрія, Словенія, Хорватія, Литва, Польща, Португалія, Швейцарія, Італія, США, Північна Македонія, Угорщина, Болгарія, Чехія, Швеція, Вірменія, Румунія, Боснія і Герцеговина, Франція.

Секретар РНБО Данілов запевняє, що в Україні немає проблем з киснем, який життєво важливий в лікуванні при важких формах захворювання коронавірусом.

Аналітики Goldman Sachs очікують, що до середини 2021 велика частина населення у головних економіках світу отримає вакцину проти коронавірусу, що сприятиме «різкому підйому» у зростанні глобальної економіки.

Читайте також: Навіть взимку діти цілий день у парку. Як у Львові створили незвичний «дитсадок»

Щорічно можна уникнути до 5 мільйонів смертей у всьому світі, якщо люди будуть бігати, гуляти і просто більше рухатися. Про це йдеться в оновленій версії інструкції ВООЗ у сфері фізичного здоров’я. Вона  вказує, що 25% дорослих і 80% підлітків не достатньо фізично активні, і ця ситуація ускладнюється через Covid-19.

Протести медиків . На міжнародній трасі M06 Київ – Чоп у селі Луб’яна Миколаївського району працівники психіатричної лікарні «Заклад» перекривали дорогу. За словами заступника голови Львівської ОДА Собка, цей медзаклад уже двічі дофінансовували з обласного бюджету.

Мінімальна зарплата – Підтримка підприємцівМінфін перенесе підвищення мінімальної зарплати в 2021 році з липня на грудень. 

Анонсована президентом підтримка підприємців і їхніх працівників, що вимушено закриті та перебувають під карантинними обмеженнями, у розмірі 8 тисяч виглядає більше, як насмішка. «8 тисяч на сьогодні – це на 25% менше, ніж середня місячна зарплата в країні», – заявив економіст Новак.

Читайте також: Львівська облрада дозволила викупити без аукціону вілли-пам'ятки «Замок Лева»

Шукали вихід з кризи. У п’ятницю пізно ввечері закінчилося засідання Нацради з питань антикорупційної політики, на якому брали участь представники влади, очільники НАБУ та НАЗК. На ньому шукали вихід з конституційної кризи. За словами президента Зеленського, ця криза вже призвела до дуже серйозних наслідків. Ми ледь не втратили підтримку МВФ, Світового банку та інших інвесторів.

Вирішили зробити три кроки:

  • Відновити кримінальну відповідальність за навмисне ненадання декларації чи надання неправдивих відомостей у деклараціях;
  • Відновити повноваження НАЗК щодо моніторингу електронного декларування та врегулювання питання декларацій суддів;
  • Врегулювити питання утворення НАБУ та забезпечення гарантії діяльності його директора.

Читайте також: У Львові затримали кримінальних авторитетів, причетних до викрадення людей

«Чорна» п’ятниця. У Львові через «чорну» п’ятницю в деяких торгово-розважальних центрах утворилися великі черги покупців. Люди ігнорували дотримання соціальної дистанції. Ці субота-неділя – останні, коли діє постанова Кабміну про «карантин вихідного дня». 

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!