Вчителі заклеюватимуть інформацію про протиракові властивості соди у підручниках з хімії

4066 0
Підручник надрукували накладом 40 175 примірників у 2017 році.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Вчителі мають заклеювати у підручниках із хімії інформацію про протиракові властивості соди. Видавництво підготувало новий текст про сіль. Ним рекомендують заліпити інформацію про соду. 

Читайте також: У підручнику з хімії радять лікувати рак і відбілювати зуби розчином соди. Що кажуть фахівці

Видавництво «Грамота» підготувало вклейку з новим текстом, який рекомендують наклеїти на спірний. На нових сторінках йтиметься про йодовану сіль. Про це повідомляє «Дзеркало Тижня» із посиланням на лист від Інституту модернізації змісту освіти. Його, інформує видання, розіслали по школах.

«Просимо донести зазначену інформацію до відома вчителів і організувати заклеювання попереднього тексту задля використання в освітньому процесі оновленої версії  сторінки 8 підручника «Хімія. 9 клас», – йдеться у листі.

Фото листа від Інституту модернізації змісту освіти. "Дзеркало Тижня"

Нагадаємо, у підручнику з хімії для учнів 9 класів, який Міносвіти рекомендувало у 2017 році, вказали, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкозахворювань, а також у відбілюванні зубів. Окрім цього, у  відповіді на запит, чому Міносвіти рекомендує підручник із порадами недоказової медицини, заявили, що інформація у підручнику про вплив харчової соди на здоров'я сприятиме розвитку критичного мислення в учнів. Поки нема підстав для скасування з підручника грифу «рекомендовано Міністерством».

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!