Вдруге за добу. У львівську лікарню гелікоптером з Бродів доправили постраждалого у ДТП

20954 0
59-річний мешканець Бродів отримав множинні травми внаслідок ДТП.
Фото: ЛШМД

Фото: ЛШМД

На Львівщині аеромедичною авіацією гелікоптер оперативно доправили постраждалого з політравмою з міста Броди до Львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги, повідомляє Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Читайте також: Уперше – гелікоптером. Пацієнтку з інсультом доправили до Львова з Турки за годинуОб 11:45 через Централь 103 поступив виклик екстреної медичної допомоги. Через ДТП, автонаїзд на велосипедиста постраждав пацієнт 59 років. у нього була політравма та черепно-мозкова травма.

Бригада, яка прибула на місце пригоди, стабілізувала пацієнта і доставила в Бродівську райлікарню. Там пацієнту провели первинні лікувально-діагностичні заходи, інтенсивну терапію та виставили покази до транспортування пацієнта в нейрохірургічний центр.

Читайте також: На Львівщину прибув гелікоптер для евакуації хворих і поранених. Відео дня

Завдяки гелікоптеру пацієнта транспортували до лікарні швидкої медичної допомоги. Після того, як вертоліт здійснив посадку на злітному майданчику лікарні, потерпілого передали лікарям для надання кваліфікованої медичної допомоги.

Нагадаємо, Кабмін схвалив постанову МОЗ «Про деякі питання створення єдиного аеромедичного простору в Україні». Вертолітні бази мають з’явитися у Львові та Києві. 1 квітня на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Раніше керівник Львівського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько розповідав Тvoemisto.tv, що гелікоптер Airbus Helicopters H145 евакуйовуватиме пацієнтів з інсультами, інфарктами, важкими травмами після ДТП та іншими критичними станами. Медичний гелікоптер буде обслуговувати не лише Львів та область, а й гірські регіони та обласні центри, як Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Ужгород. 

Базуватиметься гелікоптер поблизу Городка – у селі Черляни. Обслуговувати літальний апарат буде Міністерство внутрішніх справ, а ось за медичну частину – підбір медикаментів та обладнання відповідатиме Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!