«Ми з Катериною коронавірусу не боїмося». Андрій Садовий – про святковий локдаун у Львові

3054 0
Міський голова каже, що перехворів зі сім'єю, тому не боїться коронавірусу.
Фото: Фейсбук сторінка Андрія Садового

Фото: Фейсбук сторінка Андрія Садового

Міський голова Львова Андрій Садовий сумнівається у доцільності продовження локдауну після 24 січня та сподівається, що зимові святкування не вплинуть на невисоку статистику захворюваності на коронавірусну хворобу у Львові. Про це він розповів у коментарі Тvoemisto.tv.

Читайте також: У МОЗ прокоментували ймовірність введення комендантської години в Україні 

Те, яким є локдаун у багатьох містах світу і у Львові – це небо і земля, каже Андрій Садовий.

«Там жорстка дисципліна, комендантські години. Добре, що в Україні уряд прислухався до рекомендацій місцевого самоврядування, дали людям можливість відсвяткувати і Новий рік, і Різдво», – каже він.

Ці два тижні суворішого карантину дадуть можливість оцінити реальну ситуацію із захворюваністю, каже міський голова.

«Чи не нашкодить святкування, побачимо за три-чотири дні по показниках захворюваності. Моніторю ситуацію, наразі усе спокійно, цікаво побачити статистику за п’ятницю, понеділок. Багато людей уже перехворіло», – припускає міський голова.

Міський голова каже, що не можна поставити на кожному кроці знаки, які нагадуватимуть про маску.

Читайте також: Чому в Україні локдаун ввели після свят. Ірина Микичак про Covid і медреформу

На різдвяні свята Андрій Садовий і його дружина публікували у соціальних мережах світлини і відео, де було чимало колядників. Мер каже, що не тривожиться, що захворіє, бо ж перехворів уже, а також діти, теща і дружина.

«Ми з Катериною, теща, діти перехворіли, тому себе почуваємо спокійніше. Якщо до нас заходить вертеп – п’ятеро-шестеро людей, вони між собою комунікують впродовж кількох тижнів – це їх відповідальність. Але чужих не було, приходили переважно люди, яких ми знаємо. Цього року мало вертепів було», – каже він.  

Місто від цих обмежень не мало б втратити багато, друга половина січня – це мертвий сезон для Львова, каже Андрій Садовий.

«Ресторани відправили своїх працівників у відпустку. Підприємці працюють, громадський транспорт працює. Говорити про якісь серйозні втрати передчасно. Вважаю, що цей термін цілком адекватний. Але говорити про продовження… я не готовий до цього. Кошти, які витрачаємо на облаштування додаткових ліжок, на закупівлю кисневих концентраторів ми ж беремо з бюджету. А бюджет наповнює великою мірою приватний бізнес», – пояснює міський голова.

Читайте також: «Львів'яни не готові відповідати за свої вчинки». Епідеміологиня – про локдаун у Львові

Нагадаємо, в Україні з 8 до 24 січня включно запровадили локдаун. Утім, на вихідних у центрі Львова було досить людно (фоторепортаж дивіться тут).  Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вчора, 12 січня, заявив, що є підстави для продовження локдауну в Україні після 24 січня. 

Вікторія Савіцька

Фото: Андрій Садовий, Христина Процак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!