На правах реклами

Весна під знаком «Парк Арени». Як пережив карантин один із найамбітніших житлових проектів Львова

4332 0
Будівельний майданчик ЖК «Парк Арена» на Стрийській під час карантину не зупинився: працювала будівельна техніка та люди.
Фото: bauhausen

Фото: bauhausen

Карантин, звалившись у березні на голови українців, поставив у скрутне становище всю економіку країни. Житлове будівництво – з тих галузей, по яких «вгатило» особливо сильно: і через параліч економіки, і через стрес у покупців.  У час, коли не знати, чого чекати завтра, квартири навряд чи купуватимуть.

Сотні будівельних майданчиків по всій країні зупинилися. Тисячі угод так і не уклали. Люди, які купили недобудоване житло, втратили не одну сотню нервових клітин, намагаючись зрозуміти: добудують чи ні?

Водночас будівельний майданчик ЖК «Парк Арена» на Стрийській під час карантину не зупинився: працювала будівельна техніка та люди.

Засновником ЖК «Парк Арена» є девелоперська компанія bauhausen. Підрядником будівельних робіт – ПП «Ромб +». Директор bauhausen та співзасновник «Ромб +» Володимир Олійничок запевняє, карантин вдалося пережити, при тому ще досягнувши серйозної динаміки у роботі й зберегти високу якість робіт і будівельних матеріалів.

Співзасновник і директор компанії bauhausen Володимир Олійничок

Карантин як лакмусовий папірець

Володимир Олійничок каже, що карантин компанію не тільки не зупинив, а й зробив сильнішою, довівши і партнерам, і клієнтам – тут стабільно і якісно.

«Робота на будівельному майданчику не зупинялася. Хоча так, було важко. Були проблеми з добиранням працівників на роботу, з поставкою будівельних матеріалів. Але зупинки ми не допустили, адже для нас вкрай важливі довіра наших клієнтів і системна робота. За неї ми відповідаємо особисто», – каже співзасновник і директор компанії bauhausen Володимир Олійничок.

У перші тижні карантину ринок практично зупинився: клієнти перестали звертатися за купівлею житла.

«Телефонували тільки ті, хто уже купив. Питали, а ви працюєте? Ми заспокоювали, показували будівництво, розповідали про плани. А вони в нас на весну були масштабні. І головне – ми їх таки досягли», – зізнається співзасновник компанії.

Зокрема вдалося запустити іпотечну програму, відкрити власний фонд фінансування будівництва, залучити нових надійних партнерів і підрядників, зокрема виробників вікон і дверей, фахівців штукатурних робіт тощо, а також почати будівництво другої черги житлового комплексу «Парк Арена».

Іпотека – уже реальність!

Саме у час карантину KredoBank завершив акредитацію ЖК «Парк Арена» і заявив про готовність видавати кредити на купівлю у цьому будинку житла. При тому як заставу банк готовий прийняти майнові права на це житло. Іншими словами, фінансова установа переконалася у надійності забудовника і 100% гарантії успішного завершення ЖК.

«Це я зараз сказав просто "ми пройшли акредитацію у KredoBank". А насправді все було не так швидко. Нас ретельно, прискіпливо і скрупульозно перевіряли близько трьох місяців. Фінансисти банку вивчали нашу бухгалтерію, відділ безпеки – наші фінанси і їх походження, юристи інспектували всі документи – від документів на земельну ділянку до всіх дозволів на будівництво. Банк присилав навіть власних інженерів, які оцінювали технології, проект, якість робіт», – розповідає Володимир Олійничок.

Зрештою, «Парк Арена» цей «іспит» успішно здала – підписала договір про іпотечну програму з KredoBank, і тепер усі покупці квартир у «Парк Арені» можуть оформити кредит на термін до 20 років у гривні з першим внеском від 20 %. Ставка – від 1,04% на місяць.

Коли курс нестабільний, в країні інфляція, а зарплату видають у гривнях, така іпотека для багатьох є справжнім порятунком.

«Ми рахували: якщо взяти кредит на однокімнатну квартиру у "Парк Арені", щомісячна виплата становитиме приблизно 8-9 тисяч гривень. Ця сума співмірна з вартістю оренди квартири у Львові. А тут, виходить, є можливість жити – і платити ті ж гроші, але за власне житло», – пояснює Володимир Олійничок.

Тримісячний марафон: двері, вікна, тендери

У час карантину, окрім планових будівельних робіт, забудовники «Парк Арени» пройшли важливий і продуктивний етап у зведенні житлового комплексу: підшукала, перевірила і уклала угоди з виробниками вікон і дверей, підрядниками, які монтуватимуть дах, а також робитимуть стяжку і штукатурку у квартирах «Парк Арени».

«Виконавці – надійні і перевірені підприємства. Я вивчив історію їх діяльності, побував на об’єктах, які вони виконували. Переконався у якості їх роботи і тільки тоді дав їм право працювати на "Парк Арені"», – каже Володимир Олійничок.

В угодах, укладених з підрядниками, зафіксована технологія роботи. Приміром, у стяжці буде пластифікатор, яких зробить її стійкою до тріщин, а також звукоізоляційна підкладка. Кожному власнику квартири нададуть можливість перед вкладанням стяжки влаштувати тут теплу підлогу.

У «Парк Арені» активно встановлюють вікна. Володимир Олійничок розповідає, що це конструкції з якісного 6-камерного профілю торгової марки WDS і двокамерного склопакету. Вікна повністю відповідають сучасним вимогам енергозбереження й при тому пропускають багато світла, роблять кімнати світлими і просторими.

«Вхідні двері у квартири будуть броньованими, теплоізоляційними й протипожежними. На них – антивандальні завіси, два замки, товстий метал і красивий декор. Я побував на підприємстві, яке постачатиме нам ці двері і залишився повністю задоволеним якістю», – каже забудовник.

Невдовзі на «Парк Арені» почнуть укладати дах. Це буде найсучасніша – мембранна технологія. Дах покриють суцільним, без стиків, міцним матеріалом. Такий дах, запевняє Володимир Олійничок, не боїться механічного впливу, вологи й ультрафіолету, і гарантовано надійно прослужить не один десяток років.

Друга черга – на старт!

Уважний перехожий, проходячи навесні вулицею Мікльоша, міг помітити, як в два будівельні крани «Парк Арени» змінили розташування. Це будівельники, запускаючи другу чергу будівництва, звільнили частину території, аби техніка не створювала незручностей людям, які вже скоро почнуть заселятися і робити ремонти у квартирах першої черги.

«За весну закінчили котлован другої черги, готуємо фундамент. Монолітна плита – найнадійніша основа багатоповерхівки, адже дозволяє правильно розподілити вагу конструкції», – кажуть будівельники.

Плануючи квартири для другої черги «Парк Арени», проектанти компанії buhausen врахували побажання клієнтів і урізноманітнили планування квартир. Тут буде більша кількість 1-кімнатного житла площею 40-50 кв.  

«Ми реалізували технологію своєрідного «конструктора». Базове планування – однокімнатні квартири. Але, вислухавши побажання покупця, ми без проблем можемо об'єднати  кілька 1-кімнатних квартир в одну. Одним словом, можемо конструювати квартиру під індивідуальні побажання власника», – каже Володимир Олійничок.              

Володимир Олійничок каже, що забудовник отримав ліцензію на право роботи власної фінансової компанії – Фонду фінансування будівництва. Це додаткова гарантія для клієнта, адже тепер компанія має захищену законом «казну», з якої зобов’язана фінансувати виключно будівельні роботи.

«Раніше нашу стабільність і порядність гарантувала наша репутація. Тепер наші клієнти матимуть ще один «гарантійний талон»: механізм контролю наших грошей державою», – пояснюють у компанії.

Карантин для будівельної галузі Львова став справжнім «моментом істини»: показав, хто з забудовників справді відповідає за свої слова про надійність і стабільність. Один з них – «Парк Арена», що довела це навесні 2020 року.

Юрій Ричук


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!