Від сьогодні Ірландія повертається до жорсткого карантину

1492 0
Обмеження діятимуть до 1 грудня.

Ірландія стала першою країною Європи, яка повертається до жорсткого карантину через поширення коронавірусу. Локдаун триватиме від сьогодні, 21 жовтня, і упродовж 6 тижнів (приблизно до 1 грудня), повідомляє BBC.

Попри те, що щоденний приріст хворих в Ірландії менший, ніж в інших європейських країнах, влада все ж вирішила запобігти погіршенню ситуації.

На період дії обмежень в Ірландії скоротять кількість поїздок маршрутів громадського транспорту. Жителям країни заборонять відходити від своїх будинків далі, ніж за 5 кілометрів. Уряд підтвердив, що за поїздки, що перевищують цю відстань, передбачене покарання. Виняток становлять відвідування роботи, лікаря чи невідкладні сімейні обставини.

Читайте також: У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії

Також забороняють проводити вечірки та інші масові заходи у приватних будинках і прибудинкових територіях.

Роздрібні магазини з товарами, які не є предметами першої необхідності, салони краси, музеї, галереї та інші установи культури закривають. Ресторани та кав’ярні працюватимуть лише на винос. До кінця року дозволяється проводити весілля, але має бути не більше 25 гостей. На похоронах – до 10 людей. Більшість виробництв залишатимуться відкритими.

Школи та дитячі садочки продовжать працювати. Влада не забороняє проводити змагання з елітних видів спорту (яхтинг, кінний спорт і т.п.).

Нагадаємо, в Україні Зеленський також заговорив про жорсткий карантин. Його запровадять, якщо за добу в Україні виявлятимуть понад 9,5 тисяч нових хворих на коронавірусну хворобу. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!