Львівщина перейшла у «жовту» зону карантину. Що змінюється

4995 0
Львівщина повертається у «жовту» зону.
фото: rivnepost.rv.ua

фото: rivnepost.rv.ua

Державна комісія прийняла рішення скасувати на території Львівської області обмеження червоної карантинної зони. Регіон став «жовтим» з опівночі 26 квітня, повідомив у своєму Телеграмі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Читайте також: Не тільки весело, а й безпечно. МОЗ дало рекомендації святкування Великодня

Також сьогодні збереться міська комісія ТЕБ і НС, яка видасть всі вказівки для роботи.

«На позачерговому засіданні державна комісія з надзвичайних ситуацій вирішила перевести Львів із «червоної» одразу у «жовту» зону. Ми багато працюємо для того, щоб отримувати позитивні епідеміологічні показники, але це рішення несподіване для нас. Сьогодні зберемо міську комісію з надзвичайних ситуацій, яка видасть усі протоколи та подальші вказівки для роботи», – повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Жовтий» рівень епіднебезпеки передбачає:

  • перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;
  • проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;
  • кінотеатри із заповненістю на 50%;
  • перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

 

Так, школи, заклади громадського харчування, торгово-розважальні центри, непродовольні магазини, фітнес центри, заклади культури від сьогодні, за рішенням державної ТЕБ і НС, можуть відновити роботу

Нагадаємо, модель адаптивного карантину в Україні не буде змінюватися на травневі свята. Однак українцям варто проявити відповідальність і уникати масових скупчень. Про це на своїй сторінці в Фейсбук зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!