Відійшла у вічність професорка Львівського університету Оксана Франко

7093 0
82-річна Оксана Франко була онукою рідного брата Івана Франка – Онуфрія Яковича Франка.
Фото: ФБ

Фото: ФБ

Учора ввечері, 17 вересня, померла професорка кафедри етнології історичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, докторка історичних наук Оксана Франко. Їй було 82 роки. Про це повідомив син професорки Андрій Даниленко.

Читайте також: У Львові говорили про Франка по-новому. Відео із проєкту «Рoety. Діалог поколінь»

«Упокоїлася в Бозі увечері 17 вересня 2021 р. моя дорога матуся Оксана Омелянівна Франко (1939-2021). Невимовний біль. Пом'янімо душу раби Божої Оксани. Вічна світла пам'ять. Царство Небесне», – написав син.

Оксана Франко була професоркою кафедри етнології історичного факультету Львівського національного університету ім. Івана Франка, докторкою історичних наук, дійсною членкинею НТШ, почесною громадянкою Калуша, провідною ініціаторкою і натхненницею створення Музею-оселі родини Івана Франка в Калуші (Підгірках), авторкою і упорядницею численних фундаментальних наукових праць та збірок документів і матеріалів.

Оксана Франко є онукою рідного брата Івана Франка – Онуфрія Яковича Франка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!