Відкриття площі Коліївщини та зведення храму на Сихові. Головне за добу

1159 0
Коротко розповідаємо про головні події минулої доби.
фото дар

фото дар'ї кучер

Нове будівництво. Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для ТОВ «Компанія БІМ-1» на будівництво житлового комплексу на вул. Володимира Навроцького, 4 у Львові. Майбутні багатоповерхівки будуть розташовані навпроти житлового комплексу «Avalon Zelena Street», що на вул. Зеленій, 204.

Тут збудують п’ять частин житла. Найвищі дві секції матимуть по 32,5 та 30,7 метрів висоти – тобто дев’ятиповерхівки. Ще дві будівлі будуть 25,5 метрів висоти – сім поверхів, а один житловий будинок матиме 23,5 метрів – шість поверхів. У двох секціях також добудують дві будівлі по 11,4 та 11,5 метрів, тобто на два поверхи.

Читайте також: Як зносять незаконну багатоповерхівку на Личаківській. Фото

Новий храм на Сихові. Предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрест під будівництво храму на Сихові. Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89, однак проєкту будівництва ще немає.

Вшанування Станіслава Лема. На стіні компресорної станції у Львові відкрили мурал, присвячений Станіславу Лему. Це спільний проєкт з Офісом «Катовіце – місто музики ЮНЕСКО», Офісом «Львів – місто літератури ЮНЕСКО» та ТзОВ «ЛемСтейшн». Також вже відкрили меморіальному таблицю на фасаді будинку, де жила родина Лемів. Детальніше читайте та дивіться тут.

Читайте також: У Львові впорядкують сквер біля музею «Русалка Дністрова»

Ситуація з коронавірусом. У Львівській області третій день поспіль фіксують перевищені показники динаміки госпіталізацій хворих на коронавірус. Окрім цього, перевищують норму, встановлену для зеленої зони карантину, а це – 50%, і Волинська, Одеська та Тернопільська області. На Львівщині, приміром, показники становлять 62,4%, 64,7%, 72,3% за три доби відповідно, а у Волинській області – 53,6%, 53,4% та 62,6%.

Відкриття оновленої площі. У Львові після реконструкції відкрили найменшу площу міста – площу Коліївщини. Її розміри – усього 650 квадратних метри, у чому і є особливість території. Для порівняння площа Митна у Львові має 3 тисяч кв. метри, а площа Святого Теодора – 8 тисяч. Фото і відео з відкриття дивіться тут.

Читайте також: У ДТП в Автрії загинули двоє хлопчиків з Львівщини

Смертельна ДТП. На автодорозі «Львів – Луцьк» неподалік села Колоденці Львівського району трапилася смертельна ДТП. Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «Рено Лагуна», 22-річний львів’янин, не впорався з керуванням – автомобіль виїхав на узбіччя дороги та перекинувся. Окрім водія, у салоні автомобіля перебували ще 17-річна дівчина та троє хлопців віком 17, 24 та 26 років. Усі – мешканці села Львівського району. Внаслідок ДТП неповнолітня пасажирка отримала тілесні ушкодження, від яких померла на місці події. Інших пасажирів доставили у лікарню.

Гарного вам дня і початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!