Відомий ресторатор назвав свої 9 улюблених закладів у Львові

23006 0
Відомий ресторатор Вардкес Арзуманян назвав 9 своїх улюблених ресторанів і кав’ярень у Львові. До переліку не увійшли заклади, якими володіє сам Арзуманян. «Мої закладу відсутні в цьому списку виключно через мою скромності», – зауважив він з посмішкою.
Фото з Facebook "Купи зустріч - допоможи Україні"

Фото з Facebook "Купи зустріч - допоможи Україні"

Пропонуємо вам підбірку цих ресторацій та критерії, за якими ресторатор відніс їх до улюблених, опубліковані на його LiveJournal.

«Так виходить, що за багато останніх років у мене питають рекомендації – куди піти у Львові. І з метою спрощення цього завдання, ось уже третій рік усіх, хто питає, я відправляю в свій ЖЖ, де традиційно наприкінці року складаю список «своїх місць». Я не виключаю, що є величезна кількість інших закладів, в яких продають якісь дешеві хінкалі і недорогі борщі. Не виключаю також, що хтось може зі мною не погодитися. У своїх оцінках я виходив тільки з одного – мені подобається ставлення людей, які створили ці заклади», – пояснює свій вибір Вардкес Арзуманян.

На думку ресторатора, немає кращої оцінки, ніж вдячність людей.

«Рейтинг – це вдячність + економіка, і нікуди від цього не дінешся. Але можна по-різному досягати цих цілей. Я не розкрию особливої таємниці, сказавши, що у Львові склалися певні і, я вважаю, правильні відносини між основними гравцями ринку, які дозволили нам створити те, що щодня бачать туристи і львів'яни. Це все стало можливим, завдяки тому, що кожен з нас добре розумів, яким ми хочемо бачити Львів. В продовж багатьох років це дозволяло нам спокійно інвестувати в Львів нашої мрії», – каже він.

Список закладів:

1. Світ кави

«Я дуже люблю і поважаю Маркіяна (власник «Світу кави» Маркіян Бедрій, – ред.). Це людина, яка несе в собі позитив і обожнює те, чим займається. Я дуже радію, коли десь у Києві чи Одесі мені подають каву, обсмажену Маркіяном – це частинка Львова і ставлення. І особисто мені однаково, чи присутній «Світ кави» в якихось рейтингах, для мене Маркіян найкращий».

2. Майстерня шоколаду

«Я в дитинстві крав шоколад :) Шоколадний Львів, який створили в одному невеликому проекті мої друзі з «!Фесту», сьогодні присутній по багатьох містах України. Це теж частинка Львова, яку багато хто забирає з собою у вигляді гастрономічного сувеніра. Я пам'ятаю наші довгі дискусії на робочих групах в Раді конкурентоспроможності міста на тему створення гастрономічних сувенірів Львова. Вважаю, що хлопцям це вдалося і вони в моїх очах кращі».

3. Цукерня

«Я поважаю Любу і Свєту (Любов Федоренко та Світлана Роман), людей, які так трепетно ставляться до традицій «солодкого Львова». «Цукерня» – це вже львівська традиція».

4. Чорний кіт

«Це проект Лесі та Андрія Іонових. Кияни, та й не тільки вони, пам'ятають їх «Вероніку», як заклад, що треба обов'язково відвідати. Всі їхні проекти давно на вустах львів'ян та гостей міста. Я знаю ставлення Лесі і мені воно дуже подобається. «Чорний кіт» – це заклад, в якому я іноді ховаюся і їм із задоволенням».

5. Кафе 1

«Це – дітище Марка Зархіна. Дуже атмосферне, львівське, гостинне і миле місце».

6. Дарвін

«Дарвін» був пробою пера Марка (Зархіна, – ред.) і, я вважаю, що дуже вдалою пробою. Чекаю розширення. На скільки я знаю, це входить в плани компанії і вони готуються нас здивувати».

7. Green

«Відносно молодий заклад. Належить дуже захопленим людям, з якими я не знайомий, але мені дуже подобається їхнє ставлення до свого дітища. Наскільки я зрозумів, хлопці знають толк в "гріні", самі його вирощують – і у них це добре виходить».

8. Familia wok & pasta

«Не знаю ні прізвища ні імені, але ставлення правильне, і я буду радіти їхнім успіхам».

9. Фелічіта

«Піцу я їм тільки тут. Компанія з Луцька, дуже привітний і гостинний персонал. Піцерія гармонійно влилася у львівську сферу гостинності».

Читайте також: Заклади Львова не отримали відзнак від кращих рестораторів країни


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!