Відтепер українцям не потрібно здавати тест і самоізолюватися при поверненні в країну

2614 0
Нові карантинні норми діяють також для іноземців з правом на постійне місце проживання в Україні.
Фото: AFP

Фото: AFP

Через перехід всіх областей України до «зеленої» зони Кабінет міністрів скасував вимогу про наявність ПЛР-тесту або самоізоляції по приїзду в країну. Це стосується також іноземців з правом постійного проживання в Україні. Відповідне рішення опублікували в Урядовому порталі. 

«Уряд продовжив карантин в Україні до 31 серпня 2021 року, при цьому на всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки», – повідомили в Уряді. 

Читайте також: Центри вакцинації у Львові працюватимуть за зміненим графіком

Відповідно, при «зеленому» рівні небезпеки в Україні перетин державного кордону безперешкодний з будь-яких країн, як українцям, так й іноземним громадянам, які мають право на постійне проживання в Україні.  

В Уряді додають, що для іноземців у випадку захворювання на Covid-19 завжди треба мати страховий поліс і негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена, які зроблено не більше, як за 72 год до перетину кордону. Або ж документ, який підтверджує повний курс вакцинації. 

«Згідно зі спільним рішенням Мінцифри із МОЗ, відтепер не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок Вдома при поверненні з-за кордону до України», – додають в Міністерстві цифрової трансформації. 

У МОЗ уточнюють, що у випадку повернення в Україну іншого рівня епідемічної небезпеки, знову з’явиться вимога до самоізоляції або до ПЛР-тесту чи документу, який підтверджуватиме проходження повного курсу вакцинації.

Читайте також: Уряд продовжив карантин, але послаблює обмеження

Нагадаємо, що Уряд також продовжує адаптивний карантин до 31 серпня, але послаблює обмеження, зокрема контроль самоізоляції через додаток Мінцифри «Вдома» здійснюватись не буде.

З 14 червня Україна увійшла у «зелену» зону за критеріями ЄС, наразі показники захворюваності найнижчі за останній рік.

Кабмін дозволив проводити масові заходи за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!