ВООЗ схвалила вакцину проти Covid-19 американської компанії Moderna

1308 0
Своїм рішенням організація підтвердила дієвість та безпечність вакцини американської компанії Moderna.
Фото:dw.com

Фото:dw.com

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила використання вакцини проти Covid-19 американської компанії Moderna. Про це повідомила прес-служба ВООЗ.

Читайте також: У травні Україна отримає майже мільйон доз вакцини компанії Рfizer

У повідомленні йдеться, що учора вакцину розглянула Стратегічна консультативна група експертів ВООЗ з імунізації (SAGE). Вона рекомендувала препарат для всіх вікових груп, окрім неповнолітніх.  

Своїм рішенням організація підтвердила дієвість та безпечність вакцини. Зазначимо, що раніше ВООЗ дозволила використовувати вакцини Pfizer/BioNTech, Johnson & Johnson та AstraZeneca.

Відтак, вакцина стає п'ятою, яка отримала екстрену перевірку від ВООЗ.Вакцину від компанії Moderna уже схвалили регулятори ЄС та США — Європейське агентство з лікарських засобів та Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів.

Читайте також: Чи з'являться в Україні платні вакцини проти Covid-19 до кінця року

Нагадаємо, що Moderna повідомила, що ефективність її препарату — 94,1%. Перевага вакцини Moderna над препаратом від Pfizer та BioNTech у тому, що вона не потребує зберігання за наднизьких температур.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!