Вперше в історії кінофестиваль Wiz-Art у Львові не відбудеться

2052 0
Організатори готували програму з щонайменше 250 фільмів.
Фото: Богдан Ємець

Фото: Богдан Ємець

Кіноагенція Wiz-Art скасувала 14-ий Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів, програму яких готувала ще з жовтня минулого року. Про це організатори повідомили на своїй Фейсбук-сторінці.  

«Це рішення далось нам непросто, однак ми прийняли його в знак протесту, зважаючи на ситуацію довкола українського культурного процесу та знецінення роботи культурних менеджерів. Робота у культурі  така ж робота, як і інші, а культурні події вимагають інвестицій», – зазначили організатори.

За словами організаторів фестивалю, вони розглядали варіант проведення події у скороченому вигляді. Однак, з 250 фільмів їм довелося б скоротити до 50, що дуже несправедливо щодо інших команд, які також готували свої фільми, тому всіх учасників з цього року перенесуть на 2022 рік.

«Залаштункові ігри, інтриги, непрозорість процесів й відсутність фінансування чи бодай сприяння з боку державних структур унеможливлюють якісне проведення фестивалю у 2021 році та суттєво підривають імідж країни у міжнародній спільноті», – йдеться у повідомленні.

Кіноагенція Wiz-Art – це найдавніший перший фестиваль короткометражного українського кіно, який діє вже 14-рік. Спершу створили однойменний фестиваль, який щороку з 2008-го відбувається у Львові,а згодом додалися регулярні кінопокази. Головною ціллю організаторів фестивалю є розвиток нашої кіногалузі та просування її за кордоном, а також показ наши громадянам закордонного кіно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!