Вулицю Наукову ремонтують за новою для Львова технологією. Фото

5588 0
Вартість робіт – 11,570 млн гривень.
Фото Ольги Коваль

Фото Ольги Коваль

У Львові на вул. Науковій триває поточний ремонт. На ділянці від Тролейбусної до Стрийської підрядник використовує нову для міста технологію холодного ресайклінгу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник ТОВ «Автомагістраль Південь» Андрій Кузьмич.

«Зараз ми виконуємо підготовчі роботи – це розпушування наявного асфальтобетонного покриття. Наступний етап – влаштування основи, регенерація покриття за технологією холодного ресайклінгу з додаванням цементу і емульсій. Далі буде прокладання вирівнювального шару – 3 см, та верхнього шару – 5 см із гарячих сумішей на бітумо-модифікованих добавках. Технологія не є новою для України чи світу, її вже застосовують більше 10 років», – каже він.

Перевага холодного ресайклінгу в тому, що під час ремонту використовують наявне асфальтобетонне покриття, а це здешевлює витрати на облаштування основи.

Читайте також: Від сьогодні у Львові тимчасово перекриють частину Наукової. Як курсуватиме транспорт

«Ділянку від Тролейбусної до Стрийської не ремонтували до Євро-2012, коли був ремонт Кульпарківської-Тролейбусної. Вона була в незадовільному стані. А при підготовці технічного завдання на тендер з’ясували, що тут в неналежному стані основа. Тому прийняли рішення застосувати саме цю технологію регенерації покриття. Тобто старе покриття перемелюється, і за допомогою рециклера збагачується цементом, бітумом  та перетворюється у надійну основу. Ремонт мають завершити до 15 серпня, однак, думаю, що підрядник впорається навіть швидше», – розповів під час брифінгу голова Франківської райадміністрації Орест Тимчишин.

Додамо, що на вулиці триває поточний ремонт. Роботи виконує ТзОВ «Автомагістраль-південь». Вартість робіт становить 11,5 млн гривень. Вулицю закрили для проїзду на початку тижня.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!