Винники та Брюховичі увійшли у Львів, а Сокільники матимуть власну громаду. Головне за ніч і минулу добу

20393 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Створили Львівську ОТГ. Кабмін затвердив останні три перспективні плани об’єднаних територіальних громад (ОТГ) в областях. Зокрема, у Запорізькій області передбачено 67 територіальних громад, у Львівській – 73, в Одеській – 92.

До Львівської ОТГ увійшли 11 громад, зокрема суперечливі Винники та Брюховичі, а Сокільникам дозволили створити власну громаду.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

За словами експерта з виборчого права Юрія Танасійчука, на Львівщині скасують чинні адмінодиниці, як-от селиша, села та міста. У них не обиратимуть депутатів місцевих рад і голів. Водночас Львів набере нових адмінмеж із цими населеними пунктами. Тепер рішення, які раніше приймали на місцях, погоджуватимуть виключно у Львівській міськраді.

Міський голова Львова Садовий не приховує радості від ухваленого рішення, натомість мер Винників Квурт буде оскаржувати його в суді.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за минулу добу виявили Covid-19 у 38 осіб (напередодні у 45-ох). Разом 1 443. Вилікувалося – 322-ть осіб, померло – 48-оє.

У Львівській області померло одразу п’ятеро хворих на коронавірус. У Львівському обласному центрі легеневого здоров’я два чоловіки – 57- та 76-річні.

Дві жінки 1950 та 1948 року народження, а також чоловік 1941 року, – яких госпіталізували у 8-му міську клінічну лікарню міста Львова.

Читайте також: У Львівській Ратуші облаштують душ за 750 тис. грн

У всіх вагонах трамваїв та тролейбусів Львова встановили дезінфектори.

В Україні за добу виявлено 321 (напередодні 339) нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 21 905 пацієнтів. Одужало – 7 995 (420 за добу), померло від Covid-19 – 658 осіб (плюс 14). Кількість тих, хто одужав майже на 100 осіб перевищує число нових хворих.

Перелік антилідерів не змінився: Чернівецька область (3 144 – плюс 43 за добу), місто Київ (2 739 плюс 29), Рівненська (1 514 – плюс 39) та Київська (1 474 – плюс 16) області.

У Міністерстві охорони здоров’я вирішують, чи використовувати антималярійний препарат гідроксихлорохін (Плаквеніл) для лікування Covid-19.

Залізниця і Авіа. «Укрзалізниця» відновила роботу всіх залізничних кас на вокзалах України, а також з 1 червня дозволила купувати квитки на потяги за 90 днів до дати відправлення. 

Читайте також: Leopolis Jazz Fest проведе десятий ювілейний фестиваль онлайн. Програма

У разі позитивної динаміки щодо захворюваності на Covid-19 авіасполучення в Україні може відновитися з 15 червня, однак люди, які прибувають до України, повинні будуть пройти 14-денну самоізоляцію.

Зеленський – Шмигаль – Нацбанк – мер Черкас. Президент Зеленський підписав закон 3329-д який має продовжити чинні і запровадити деякі нові податкові преференції на час карантину, а також звільнити до 30 червня від оподаткування зарплати медиків та інших працівників, які борються з Covid-19.

Прем’єр Шмигаль задекларував однією з цілей уряду – входження України у топ-30 рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business.

Нацбанк погіршив річний прогноз падіння економіки України з 5% до 6-7%.

А мер Черкас Анатолій Бондаренко подав позов проти президента Зеленського: просить 1 гривню компенсації за «бандита».

Читайте також: Петро Димінський продав свою частину ФК «Карпати» Олегу Смалійчуку

Орбан – Шредер – Онищенко. Міністр закордонних справ України Кулеба 29 травня здійснить візит авто до Угорщини, де проведе зустріч з угорським колегою Петером Сійярто. Міністри мають узгодити зустріч президента Зеленського і прем’єр-міністра Орбана, а також компромісні домовленості.

Заступник глави українського МЗС Боднар назвав «підлою» і «низькою» заяву колишнього канцлера Німеччини Шредера, який обізвав українського посла карликом.

Судді Вищого земельного суду Ольденбурга (Німеччина) відмовили в екстрадиції в Україну підозрюваного в створенні корупційних схем ексдепутата Верховної Ради Онищенка.

Польща – Іспанія – ЄС – Трамп. Із 30 травня в Польщі скасовують обов’язковий масковий режим та дозволяють масові зібрання до 150 людей із дотриманням дистанції.

Читайте також: У Львові зацвіли каштани. Фото дня

В Іспанії за добу підтверджено лише один летальний випадок, спричинений ускладненнями від коронавірусу.

Європейська комісія підготувала безпрецедентний пакет допомоги у розмірі 750 мільярдів євро, щоб подолати найглибший економічний спад в історії ЄС.

А президент США Трамп погрожує закрити Twitter через те, що його посту зробили зауваження.

Наближаємося до 29 травня, коли мають вирішити, чи запустять у Львові в повноцінному режимі транспорт, відкриють дитсадки та спортзали. Нині ж велике свято – Вознесіння. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!