Як і кого будуть штрафувати за відсутність масок на вулицях. Роз'яснення МВС

6603 0
Порушників, які не погоджуватимуться надіти маску, штрафуватимуть.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

За відсутність маски у громадських місцях «червоної» зони штрафуватимуть злісних порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців, пояснили у Міністерстві внутрішніх справ, повідомляє Українська правда.

Читайте також: Уряд заборонив у «червоній зоні» ходити без масок у парках, на вулицях та пляжах

За словами заступника директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослава Тракала, робота правоохоронців матиме, насамперед, профілактичну та роз’яснювальну місію.

«Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися маскового режиму – надзвичайно важливо, як для власної безпеки, так і безпеки здоров‘я і життя оточуючих. Усі повинні усвідомлювати власну відповідальність», – каже Ярослав Тракало.

За його словами, патрулі постійно будуть присутні на вулицях, стежитимуть за дотриманням порядку і, відповідно, будуть робити зауваження громадянам без масок.

Читайте також: Львівщина перейшла у червоний рівень епіднебезпеки 

Злісним порушникам, які не погоджуватимуться надіти маску, будуть виносити на місці протоколи про штраф у 170 гривень, або постанову про штраф у 17 тисяч, якщо порушення зафіксовано в громадському транспорті або державній установі.

Раніше, як повідомляло МОЗ, у «червоній» зоні маску на вулиці можна не носити. Вимога носити маски стосується громадських місць у «червоних» зонах за умови, якщо не можна зберегти дистанцію. Тобто, якщо у парках та вулицях «червоної» зони людина дотримується дистанції з іншими, то від неї не вимагатимуть одягати маску.

Нагадаємо, Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності переходить до червоного рівня епіднебезпеки. Як повідомив у своєму Telegram-каналі міністр Кабінету мінітстрів України Олег Немчінов, на території Львівської області з 25 березня встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Відповідне рішення прийняла на позачерговому засіданні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У червоних зонах карантину, у парках, на вулицях, пляжах, кладовищах, в рекреаційних зонах заборонили ходити без масок. Відповідну постанову від 22 березня оприлюднив Кабмін. Штраф за відсутність маски становить від 170 до 255 гривень. Власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів також можуть штрафувати на суму від 3 400 до 5 100 грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!