Як і коли школярам слід проходити медогляд у час пандемії. Пояснення МОЗ

2033 0
Про всі зміни вже повідомили Міністерство освіти і науки України.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Обов’язкові медичні огляди повинні бути в учнів 4-х та 9-х класів. Медогляди дітей решти класів проводяться самостійно сімейним лікарем. Про це на брифінгу сьогодні, 25 серпня, розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Такі зміни, за словами Степанова, Міністерство прийняло через епідемію коронавірусу, щоб «у людей виникало менше незручностей». про них вже повідомили Міністерство освіти і науки.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Водночас раніше заступник міністра та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що для першокласників все ж зберегли вимогу проходити медогляд перед початком навчального року. Йдеться про форму 086/о, за якою слід звернутися до свого сімейного лікаря (педіатра). Він і направить дитину за необхідності до вузьких спеціалістів.

Як пояснював директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска у коментарі Tvoemisto.tv, щодо медоглядів у школярів, то є наказ Міністрества охорони здоровя №682 про періодичність проведення обов’язкових медоглядів, у якому вказано, що щорічно міські лікувально-профілактичні заклади забезпечують проходження медогляду для учнів протягом календарного року. Тобто, якщо хтось пройшов з початку року медогляд, то він є дійсним, але можна це зробити і до кінця календарного року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!