Як курсуватиме громадський транспорт після закриття Личаківської. Маршрути за картами

5242 0
Об’їзд громадського транспорту здійснюватимуть через вулиці Личаківську та Мечнікова, а з іншого боку — через Тракт Глинянський та Богданівську.

У п’ятницю, 16 березня, у Львові закриють для проїзду транспорту частину вулиці Личаківської на відрізку від вулиці Черемшини до Долішньої. Внаслідок цього громадський транспорт та авто курсуватимуть в об’їзд за зміненою схемою.

Більшість автобусів курсуватимуть через вулицю Зелену — Мечнікова — Личаківську. З іншого боку об’їзд здійснюватимуть через Тракт Глинянський та Богданівську.

«Ми очікуємо, що буде велике навантаження на Зелену. Однак наразі немає варіанту її розвантаження. Ми не можемо на час ремонту за два тижні збудувати нову дорогу», — відповів на запитання кореспондента Tvoemisto.tv заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Окрім цього, для мешканців частини вулиці, де відбуватиметься ремонт, дозволять ходити на тротуарах, щоб не ускладнювати прохід до будинків.

Читайте також: Личаківська рогатка. Навіщо робити Львів закритим для львів’ян

Деякі автобуси курсуватимуть за іншими маршрутами. Зокрема, як повідомив на зустрічі з журналістами в. о. керівника управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика, маршрут №36 та №5а їхатимуть через Кривчиці — через Богданівську, Хмельницького та Замарстинівську.

«29 (Винники — Залізничний вокзал) маршрут розділяємо. Тобто частина автобусів поїдуть до вулиці Долішньої, там пасажири проходитимуть 200 метрів і сідатимуть на наступний 29 маршрут вже на вулиці Котика. Пересадка буде безкоштовною. Водії АТП-1 видаватимуть відповідні талони на безкоштовний проїзд», — уточнив Олег Партика.

Крім цього, згідно зі схемами, які оприлюднила прес-служба ЛМР, зміниться маршрут ще кількох автобусів, зокрема №15 (Приміський вокзал — Майорівка) та №24 (Медової Печери — Приміський вокзал) замість Личаківської їхатимуть по Вашингтона, Зеленій та Мечникова; №18 (Дріждзавод — Залізнична поліклініка) курсуватиме через стадіон «Скіф»; №39 їхатиме від Долішньої по Богданівській, Хмельницького, Липинського, Чорновола, Центр, Личаківську, Мечникова, Зелену і до стадіону на Цетнерівці; №47а замість Пасічної їхатиме по Мечнікова; нічний 5Н курсуватиме до Медової Печери в об’їзд по Зеленій.

Загалом закінчити ремонт на Личаківській планують завершити у липні цього року. За словами Сергія Бабака, єдине, що може скоригувати терміни виконання робіт це грунтові води та ускладнення старого колектора. Однак поки роботи виконують за планом.

Вікторія Ейсмунт

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!