Як освітянам, що не залучені до ЗНО, записатися на вакцинацію від Covid-19. Алгоритм

1547 0
Вакцинація всіх інших працівників галузі освіти, окрім тих, хто проводить ЗНО, розпочнеться наступного тижня.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Міністерство освіти і науки України оприлюднило алгоритм, за яким працівники освіти, які не залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021, можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу. Як уточнюють у пресслужбі МОН, вакцинація всіх працівників цієї галузі розпочнеться наступного тижня після того, як регіони отримають нову партію вакцини Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech. Із 14 травня почали робити щеплення тим, хто проводить ЗНО.

Читайте також: В Україну привезли Pfizer. Коли почнуть нею вакцинувати і які побічні ефекти

Алгоритм запису для працівників галузі освіти:

  • звернутися до керівників закладів освіти.
  • керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і направляють списки до органів управління освітою місцевих рад. Ті надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних державних адміністрацій.
  • керівники закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних державних адміністрацій.
  • департаменти (управління) освіти і науки ОДА надають списки закладів освіти департаментам охорони здоров’я обласних або Київської міської державних адміністрацій.
  • керівники закладів вищої освіти направляють списки департаментам охорони здоров’я ОДА.
  • регіональні координатори з вакцинації повідомляють керівникам закладів освіти, які подали списки, про дату й час, коли мобільна бригада приїде до закладу освіти для вакцинації колективу.
  • уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади до закладу освіти. Після першого приїзду будь-які зміни в списках узгоджують з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

 

Додамо, що за планування графіку виїздів мобільних бригад відповідають регіональні координатори з вакцинації. Вони повідомляють керівникам закладів освіти дату та час приїзду. Водночас цей алгоритм не стосується освітян, які беруть участь у проведенні ЗНО у 2021 році. Їх добровільно щеплюють вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech із 14 квітня.

Читайте також: На Львівщині помер провакцинований чоловік. Причину встановлюють 

Нагадаємо, до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. На Львівщину її доставили 13 квітня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!