Як перенести літню спеку. 6 порад

7182 0
Шалена літня спека приносить багато незручностей. Щоб їх мінімізувати, дотримуйтесь 6 простих порад, які підготувало Tvoemisto.tv.
Фото: pogoda.rovno.ua, tsn.ua, www.metro.ua, ru.aliexpress.com

Фото: pogoda.rovno.ua, tsn.ua, www.metro.ua, ru.aliexpress.com

Одяг та взуття. Обирайте відкриті й легкі речі. Перевагу надавайте натуральним тканинам світлих кольорів. Украй бажано носити головний убір. Взуття має бути максимально зручним.

Напої. Вживайте близько 2,5 л рідини на день. Важливо, щоб разова порція не перевищувала 100-150мл. У спеку краще за все пити негазовану мінеральну воду, соки без цукру і будь-яких інших добавок, компоти, морси,зелений або трав’яний чаї. Напої мають бути прохолодні або кімнатної температури. Ні в якому разі не вживайте надто холодну рідину. У спеку забудьте про солодку газовану воду, молоко, каву, алкоголь.

Їжа. Заберіть із раціону жирні, смажені, копчені, солодкі, надто солені страви. Надавайте перевагу фруктам і овочам.

Режим. Якомога частіше приймайте прохолодний або контрастний душ, обтирайтеся вологим рушником. Намагайтеся уникати фізичних навантажень. Із 11:00 до 16:00 бажано перебувати в тіні або в приміщенні. Час безпосередньо на сонці має бути зведений до мінімуму. Важливо завжди носити з собою пляшечку рідини.

Засоби. Намагайтеся не користуватися косметикою та кремами у спеку. Шампуні з екстрактами м’яти, грейпфрута, евкаліпта подарують приємне відчуття прохолоди. Також самопочуття буде кращим, якщо змастити скроні ментоловим маслом.

Клімат. Якщо кімната обладнана кондиціонером, підтримуйте температуру на рівні 18-20оС. Трішки приємної прохолоди може подарувати вентилятор. Якщо не маєте цих пристроїв, частіше провітрюйте приміщення, але уникайте протягів. У спеку слід більше уваги приділяти зволоженню приміщення. Якомога частіше мийте підлогу, користуйтеся пульверизатором. Можна розвісити у кімнаті вологе простирадло чи розставити ємності з водою. Вікна бажано щільно зашторювати.

За матеріалами www.segodnya.ua, www.devichnik.ua

Опублікувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!