Фонтан на площі Двірцевій обійшовся Львову у майже 7 мільйонів гривень. Як він працює

3117 0
Фонтан у формі річки на зиму законсервують.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Фонтан на площі Двірцевій, що перед входом до головного залізничного вокзалу, працює трохи менше місяця. Він складається з двох частин, має форму річки і різнокольорову підсвітку. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv під час стріму.

Читайте також: Як ремонтують вулицю Чернівецьку у Львові. Актуальні фото

Як повідомили Тvoemisto.tv у відповідь на інформаційний запит у Львівській міськраді, на виготовлення та облаштування фонтану з міського бюджету виділили 6 млн 965 тис. грн. Він перебуває на балансі ЛКП «Львівавтодор». Обслуговуватиме його Залізнична райадміністрація.

До фонтану підключена різнокольорова підсвітка, яку найкраще видно у темну пору доби. Зі слів інженера компанії «Західенергосервіс» Віталія Голубника, загалом тут увімкнені безпечні 24 вольтові лампи.

«Вода у фонтан поступає з водогону, далі працює система фільтрації. Всередині регулюється частота і зміна струму води», – каже представник компанії «Патронат», яка встановлювала фонтан, Денис Подкопаєв.

Технічне приміщення, яке регулює частоту, струмінь води та підсвітку перебуває під землею.

Взимку фонтан не функціонуватиме через замерзання води. Його законсервують.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Другий етап реконструкції розпочали 22 березня: закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух. У травні на площу перестали курсувати трамваї. Частину площі відкрили та запустили туди громадський транспорт 7 грудня.

На іншій частині площі, яка буде пішохідною, побудували фонтан, висадили дерева та встановили вуличні меблі. Саме з цієї сторони курсуватиме приватний транспорт після реконструкції. 

Вартість робіт, які виконує ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень без урахування підземного паркінгу. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку», за яким на площі вже розділили потоки громадського та приватного транспорту, частково облаштували велодоріжки, озеленення та перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу.

Ольга Шведа

Фото та відео Тараса Бабенчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!