Чи дотримуються львів’яни карантину вихідного дня. Фоторепортаж

6959 0
Частина закладів харчування зачинені. Ті, хто відкриті, працюють на виніс або впускають обмежену кількість відвідувачів. Масок майже не носить ніхто.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

У центральній частині Львова – проспекті Свободи та площі Ринок – сьогодні досить людно, проте частина закладів харчування, як от ресторани та бари зачинені. Ті, хто відкриті, здебільшого працюють на виніс. Відчиненими залишаються і деякі продуктові магазини, проте людей в них практично не має. У більшості людей, які ходять центральними вулицями міста або сидять у закладах, масок на обличчях не має. 

Із перегородженими входами, та все ж відкриті здебільшого ресторани їжі швидкого приготування. Усі страви готують, пакують і виносять покупцям на вулиці. Всередину нікого не впускають. У працівників на руках одноразові рукавички, а на обличчях – захисні маски та окуляри.

Читайте також: На «Гарячу лінію міста» вже надійшло понад 300 звернень від підприємців

А ось перукарні у провулках поблизу проспекту Свободи таки зачинені.

Більш людяно надворі, особливо на лавочках. Старші грають у шахи, а молодші – спілкуються або їдять придбану їжу. Кажуть, якщо б у заклади впускали, то залюбки зайшли б навіть усередину.

Взагалі зачинені або працюють лише на виніс заклади харчування навпроти Гарнізонного храму св. Апостолів Петра і Павла, що на вулиці Театральній.

Це підтвердила працівниця одного із закладів. «Сьогодні працюємо виключно на виніс, на доставку. Патрульні приходили, фотографували, зробили попередження. Взагалі працювати за таких умов дуже погано. Краще взагалі зачинитися, бо людей мало», – каже вона.

Читайте також: Львів – проти. Чи працюватимуть на вихідні у місті кафе, ТРЦ і перукарні

Досить багато у центральній частині Львова поліції – і на пл. Ринок, і поблизу Катедрального Собору.

Кілька столиків зайнято і на території ресторану «Правда», що на пл. Ринок. Працівниця каже, що ще зранку працювали усі 3 поверхи їхнього закладу, зараз лише крамниця на 1 поверсі.

«До нас приходила поліція і заборонила роботу. Чи складали протоколи, не знаю, але другий і третій поверхи ми закрили для відвідувачів. А їх сьогодні було багато – усі столики були зайняті», – каже працівниця.

Крамниця сувенірів на пл. Ринок працює в режимі онлайн з доставкою.

За столики всередину і на вулиці впускає заклад, що в будівлі Ратуші – «Grand Cafe Leopolis». Адміністраторка каже, що відвідувачів вони приймають, при тому строго дотримуються усіх карантинних норм – міряють температуру, відстань між столиками дотримана у 2,5 метри. Працівники поліції до них не заходили.

Читайте також: На «Галицькому перехресті» конфлікт між поліцією та підприємцями щодо карантинних обмежень

На вулиці Староєврейській, де дуже багато закладів, більшість працюють на виніс. Людей, у порівнянні з іншими днями, досить мало.

Кафе швидкого харчування «Час поїсти» відчинене. Не забороняють відвідувачам заходити навіть всередину.

«Ми живемо і працюємо у Львові. Якщо міська рада дозволила працювати, то так і робимо. Клієнтів не багато, дотримуємося всіх карантинних норм. Поліції у нас не було, але маємо своїх юристів, в разі чого будемо з ними консультуватися. Якщо все ж на нас складуть протокол, скористаємося юридичною підтримкою і будемо все оспорювати в суді»», – каже адміністраторка закладу.

За її словами, їм дуже важливо працювати на вихідні, адже саме в цей час заробіток становить 60%.

Нагадаємо, цими вихідними в Україні запрацював так званий карантин вихідного дня. Це означає, що ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Натомість, Львівська міська рада, щоб обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, на виконкомі ухвалила рішення, що до 30 листопада субота та неділя на території Львова оголошені робочими днями для закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, закладів культури, спортивних залів, фітнес-центрів та ринків.

Фото та відео Тараса Бабенчука

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!