Як ремонтують Личаківську на межі Львова. Відео

5493 0
Вулицю ремонтуватимуть у два етапи.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Нещодавно у Львові розпочали ремонт ще однієї частини вулиці Личаківської: від вулиці Букової до межі міста. Tvoemisto.tv розпитало у заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, як зміниться вулиця після капремонту та коли її відкриють.

Читайте також: Як організувати ремонт вулиці у Львові, щоб усім було добре

Він каже, що спершу планували прокласти вулицею  велодоріжку, але від цієї ідеї відмовились через те, що для велодоріжки довелося б розширювати проїжджу частину, що значно б здорожчило проєкт.

Наразі на вулиці зняли верхні шари асфальту на відрізку від заводу «Ензим» до межі міста, після чого ремонтуватимуть ділянку від заводу до Букової.

Хідник буде із двох сторін вулиці до дріжзаводу, а зі сторони Винників буде тротуар лише з однієї сторони, відділений відбійниками.

Читайте також: Коли у Львові почнуть ремонт вулиці Вітовського

Нагадаємо, цю частину вулиці Личаківської ремонтує ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 160,3 млн грн. Завершити роботи мають до кінця вересня. Проєкт виготовили торік у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг».

Додамо, що вулиця Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.

Тарас Бабенчук

Матеріал підготовлений в межах спецпроєкту «Мобільне місто».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!