Як сформувати цікаву стрічку у Фейсбук. Шість кроків

7739 0
Як зробити так, щоб ваша стрічка новин у Фейсбук не була перевантажена зайвою інформацією, а набридливі додатки не присилали вам сповіщень? Перше, що треба зробити – відписатися від тих, хто засмічує вашу стрічку непотрібною інформацією.
фото: ukrainianfacebook.wordpress.com

фото: ukrainianfacebook.wordpress.com

Крок перший – відписатись від «нецікавих» друзів

Багато ваших друзів люблять робити десятки поширень новин на свою сторінку за день і це може відволікати й інколи, навіть, дратувати. Не завжди треба застосовувати радикальні методи і видаляти користувача з друзів: можна просто від нього відписатись.

Для того, щоб перестати бачити публікації цього користувача, треба просто знайти його публікацію і натиснути на галочку в правому верхньому кутку. В списку, що з’явився, виберіть «Не стежити за (ім’я друга)». Ви і надалі будете друзями, а ця людина так і не дізнається, що ви від неї відписались.

Крок другий - заблокувати запрошення від ігор і додатків

Для цього потрібно зайти в свій обліковий запис у Фейсбук, а потім відкрийте сторінку «Запрошення»,  перейшовши за цим посиланням. На цій сторінці ви побачите всі запити і запрошення отримані від друзів. Подивіться цей список і знайдіть ті додатки й ігри, сповіщення про які ви ні в якому випадку не хочете бачити. Натисніть на хрестик біля небажаного додатку і перед вами з’являться дві опції. Перша блокує всі запити від даного додатку, друга – запити від конкретного користувача. Виберіть потрібну опцію і ви більше ніколи не побачите надокучливі запрошення пограти в ляльки або проголосувати в якійсь анкеті.

Крок третій – вибрати, які новини читати: популярні або найновіші

Після того як ми відписались від усіх любителів робити купу поширень і просто забивати стрічку різноманітною неважливою інформацією, якраз пора починати самостійно визначати, які новини для вас важливі, а не просто проглядати найпопулярніші. Для того, щоб це зробити,  натисність на стрілочку поруч зі стрічкою новин і поставте галку напроти «найсвіжіші».

Крок четвертий – зменшити кількість сповіщень

Вам справді необхідно бачити величезну кількість сповіщень від Фейсбук, заходячи в свою електронну пошту? Якщо ні, то перейдіть в «Налаштування» → «Сповіщення»  і в розділі «Як Ви отримуєте сповіщення» напроти пункту «Електронна пошта» виберіть «Лише сповіщення про ваш обліковий запис, безпеку та конфіденційність».

Якщо ви не хочете, щоб ваші сповіщення супроводжувались звуковим сигналом, то можете його відключити тут же ж, в розділі «Налаштування сповіщень», напроти пункту «У Фейсбук».  А у розділі «Про що вас сповіщувати» ви можете відключити сповіщення, які вам не потрібні, наприклад дні народження або події з життя ваших друзів.

Крок – п’ятий: заблокувати запрошення на заходи від друзів

Не завжди варто блокувати користувача, якщо він вам набридає багаточисленними запрошеннями в додатки і на заходи. Достатньо лише заборонити йому запрошувати Вас. Для цього перейдіть в «Налаштування» → «Обмеження» і напроти пунктів «Блокувати запрошення додатків» і «Блокувати запрошення від подій» введіть ім’я друга, від якого більше не хочете отримувати запрошення.

Крок шостий - контролювати позначки на фото

У багатьох є такий друг на Фейсбук, який любить позначати вас разом із сотнею користувачів на різних зображеннях, які не мають до вас ніякого стосунку. Якщо Ви не відчуваєте у цьому потреби, то можете чинити цьому супротив. Перейдіть в «Налаштування» → «Життєпис і позначки» і в розділі «Хто може додавати щось на мій життєпис» ввімкніть параметр «Переглядати дописи, в яких вас позначають ваші друзі, перш ніж вони з’являться у вашому життєписі».

Джерело: УКРАЇНСЬКИЙ ФЕЙСБУК

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!