Перевізників обиратимуть по-новому. Що зміниться для Львова

4673 0
Уряд схвалив зміни, що розпочинають реформу пасажирських автобусних перевезень.
Фото: imagecdn1.luxnet.ua

Фото: imagecdn1.luxnet.ua

У середу, 7 лютого, Уряд схвалив зміни до деяких постанов, котрі дозволять найближчим часом покращити ситуацію з ринком регулярних автобусних перевезень. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook.

«Ці зміни стосуються Порядку проведення конкурсу на регулярних автобусних маршрутах та Правил надання послуг на автомобільному транспорті. Вперше за останні 10 років ми відходимо від застарілих рудиментів та впроваджуємо норми, які в першу чергу спрямовані на покращення безпеки та якості перевезень, а також створення належних умов для людей з інвалідністю», — написав він.

Читайте також: Із великих міст України можуть зникнути маршрутки

Відповідно до змін, в Україні будуть запроваджені конкурси на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом. Перевага на конкурсах на всіх маршрутах надаватиметься перевізнику, що пропонує низькопідлогові автобуси, електробуси та автобуси з більшою категорією екологічності.

Окрім того, відбудеться запровадження вимог щодо обов’язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів, пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю у кількості 35% до кінця 2019, а з 2020 року — 50% та спрощення процедури відкриття нових автостанцій.

Читайте також: Як львів’яни можуть поскаржитись на скасування пільгового проїзду

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, через прийняті зміни конкурс для визначення маршрутних перевізників у місті можуть оголосити пізніше, аніж анонсувалося раніше.

«Львів планував до кінця лютого оголосити конкурс. Враховуючи те, що постанова Кабміну анонсована, вважаю, що буде правильним почекати її виходу і конкурс проводити на новій норматійній базі, щоб у нас потім не виникало ніяких негараздів та якихось неузгодженостей», — сказав він в коментарі Tvoemisto.tv

Читайте також: Вибір між безпекою і зарплатнею. Слово на захист перевізників

На його думку, ухвалені в Кабміні рішення змусять превізників оновлювати техніку, що позитивно вплине на маршрутні перевезення у Львові.

«Якщо перевізник виконуватиме всі вимоги договору, то наступного разу він матиме право на його продовження на 5 років без конкурсних умов. І це так само має стимулювати перевізників добре працювати на ринку і не боятися, що на конкурсі вони програють. Якщо вони добре працюють, з новою технікою, немає зауважень до них, то це гарантує, що вони будуть і далі працювати в нормальному режимі», — додав він.

Читайте також: Ціна безкоштовного проїзду. Чому перевізники не хочуть платити за пенсіонерів

Нагадаємо, 19 січня 2018 року міськрада поскаржилася Укртрансбезпеці на скасування приватними перевізниками Львова пільгового проїзду для пенсіонерів. В січні минулого року на Львівщині зросла вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах. 18 грудня у львівських маршрутках проїзд подорожчав до 5 грн. З 20 січня цього року приватні перевізники Львова скасували пільговий проїзд для пенсіонерів. Проте пільги залишилися для пасажирів комунального транспорту міста. Львів'яни зареєстрували петицію з вимогою відмовитись від маршруток у Львові, її розглянуть на сесії міськради.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!