Як вирішити проблему з кадрами в патрульній поліції. Роз'яснення від експерта

2519 0
Зараз у патрульній поліції Львівської області є 177 вакансій.
фото: lvivexpres.com

фото: lvivexpres.com

Станом на сьогодні у патрульній поліції Львівської області бракує близько 20% особового складу. Щоб вирішити цю проблему, потрібно провести системний аналіз і зменшити навантаження на поліцейських. Про це на ток-шоу «Наші реформи» в ефірі Tvoemisto.tv розповів ексзаступник начальника управління патрульної поліції Львівської області Максим Підболячний.

«Реформа патрульної поліції допомогла побороти системну корупцію і посприяла тому, що в поліцію прийшло працювати багато ідейних і натхненних людей. Але минув час, і постало питання браку кадрів. Тут є різні причини, але одна з головних – навантаження на поліцейських», – каже Максим Підболячний.

Читайте також: Ми хотіли розвивати країну. Дві історії одних із перших патрульних Львова

Він розповідає про випадки, коли зміна патрульних замість 12 годин розтягується на 20, а замість одного району вони мають патрулювати кілька. Це створює велике навантаження, що не кожен може витримати.

«Це замкнене коло: мало людей, тому що погані умови, а умови погані, тому що мало людей. Тут потрібно подбати про матеріальну і нематеріальну мотивацію патрульних. А також – системно проаналізувати статистику, відштовхуючись від реальності, вивчити потреби, а тоді швидко налагодити системну роботу», – говорить Максим Підболячний.

Він також згадує про непрофільні виклики, що крадуть у патрульних час. А коли людям доводиться чекати на екіпаж, це, говорить Максим Підболячний, зменшує довіру до патрульних і до реформи. Втім, адміністративна відповідальність за хибні виклики поліції надто мала, аби стати на перешкоді таким випадкам.

Читайте також: Менше черг, більше пацієнтів. Що змінила медреформа у Львові

Максим Підболячний додає, що ніколи не буде моменту, коли патрульна поліція Львівщини матиме 100% працівників, але є речі, що керівництво МВС та Нацполіції можуть зробити вже для вирішення проблеми з кадрами.

Нагадаємо, у патрульній поліції Львівської області є 177 вакансій. Усі охочі можуть подавати свої документи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!