Які українські мультики вийдуть на екрани. Підбірка фото і відео

3606 0

На великі екрани мають вийти чотири повнометражні українські мультфільми. Тvoemisto.tv зробило підбірку очікуваних мультиків.

«Віктор_Робот»

Це мальований мультфільм у жанрі наукової фантастики від студії «Червоний собака». Виробництво анімаційного фільму тривало більше трьох років. Над стрічкою працювали понад 200 професіоналів.

Події мультфільму відбуваються в далекому майбутньому. Дідусь маленької дівчинки Віки, що створив штучну зірку, яка забезпечує енергією планети навколо себе, таємниче зник. Світило зламалося й тільки дідусь Віки може його полагодити. Дівчинка разом із другом – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки.

У широкий український прокат стрічка має вийти влітку цьогоріч. Режисер-постановник – Анатолій Лавренішин, учасник та переможець міжнародних кіно- та анімаційних фестивалів.

«Гуллівер повертається»

Це перший повнометражний мультфільм від студії Gulliver Films та 95 Animation Studio «Кварталу 95». За сюжетом герой Свіфта отримує листа, в якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Місцевість в жахливому стані, тож допомогти їм зможе тільки Гуллівер. Трон зайняв бовдур і кожен буквально страждає від наслідків його нерозумних вчинків. Але чи зможе Гуллівер покинути все і відправитися в Ліліпутію, якщо вдома лишаються невирішені проблеми?

До співпраці запросили американських спеціалістів анімації, тож мультфільм відповідає стандартам компанії «Disney». За словами творчої групи, стрічка буде цікава як дітям, так і дорослим, завдяки неймовірним пригодам та гумору героїв.  

Мультфільм вийде на великі екрани 23 грудня 2021 року. Режисер Ілля Максимов.

«23 Образи Петрика П’яточкина»

Це анімаційний 3D-мільтфільм від Studio KAPI – продовження знаменитої історії про маленького шибайголову Петрика, який вирушає назустріч численним пригодам. Мультфільм вчить дітей пробачати, виправляти помилки, а також вірити в дружбу.

Сценаристка – авторка історії оригінального мультфільму й самого Петрика – Наталя Гузєєва. Вихід мультфільму на екрани про невгамовного школяра планується у третьому кварталі 2022-го року.

«Мавка. Лісова пісня»

Один із найочікуваніших українських мультфільмів ще з 2016-го року. Повнометражний анімаційний фільм української студії Animagrad.

Сценарій засновано на класичному сюжеті драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». За сюжетом Мавка – душа та берегиня Лісу – закохується в талановитого музику Лукаша й опиняється на роздоріжжі: кохання чи обов’язок перед лісом і його мешканцями.

Мультфільм багатогранний музикою, а також живописними картинами природи. У картині переплітаються безліч міфологічних символів з елементами сучасної культури. Його вихід запланований на 2022 рік.

Підготувала Інна Буряк


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!