Які вулиці у Львові закриті на ремонт. Схеми об'їзду

2533 0
Тvoemisto.tv зібрало інформацію про те, які вулиці перекриті у Львові через ремонти.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Вулиця Степана Бандери

24 березня у Львові розпочали реконструкцію другої частини вулиці Бандери – від вулиці Городоцької до вулиці Героїв УПА. Роботи триватимуть до 30 вересня. Через це 10 маршрутів громадського транспорту зазнали змін у схемі руху. Йдеться про автобуси № 7, 15, 24, 41, 42, 43. Також трамваї № 4 та № 9 і тролейбуси  № 27 та № 32 курсують зі змінами.

У червні підрядник розпочне ремонт на третій ділянці дороги від вул. Героїв УПА до вул. Антоновича. Також у липні-серпні планують відремонтувати частину дороги на вул. Городоцькій, там замінять трамвайну розворотну плиту.

Вартість реконструкції вулиці Степана Бандери становить 209 мільйонів гривень. 29 вересня минулого року, коли частину вулиці закрили на ремонт, на перехресті Степана Бандери та Карпінського пройшли збори мешканців, які захищали історичне покриття вулиці. На початку ремонту планували, що дорожнє покриття вулиці буде комбінованим. Стару бруківку мали залишити хіба що у міжколійному просторі та у слотах для паркування. Утім, у грудні, коли вже активно велись роботи, при замощуванні вулиці вирішили не використовувати римського каменю. Дорогу вистелять дрібною бруківкою-мозаїкою, а між рейками буде груба бруківка.

Вулиця Богдана Хмельницького

Також у Львові розпочали реконструкцію частини вулиці Богдана Хмельницького на ділянці від вул. Олійної до заїзду на автовокзал «Північний».

Спочатку підрядник перекрив для проїзду ділянку від вул. Кукурудзяна до вул. Олійна, а поступово мав рухатися далі. Роботи на вулиці виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» за 175,4 млн грн.

Читайте також: Ремонтна кампанія у Львові. Які вулиці реконструюють і за скільки

Детальніше про проєкт реконструкції вулиці Богдана Хмельницького читайте за посиланням.

 

Вулиця Пекарська

Ремонт вулиці Пекарської розпочався 26 листопада і триватиме до 1 вересня. З 1 квітня розпочався ремонт вул. Шімзерів.

Повністю завершити ремонтні роботи на відтинку від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців планують до кінця літа, а ремонт вулиці Шімзерів запланований до кінця вересня. 

Ділянку від вул. Мечникова до вул. Шімзерів (до каплиці) уже відкрили для проїзду. 

Роботи проводить ТзОВ «Вельт Капітал» за 109,4 млн грн.

Вулиця Пилипа Орлика

23 липня ТзОВ «Онур» розпочало ремонт на вул. Пилипа Орлика за 74,9 млн грн. Роботи триватимуть на відрізку від вул. Миколайчука до вул. Віри, Надії, Любові, тому ця ділянка вулиці буде перекрита для проїзду транспорту.

На вулиці Пилипа Орлика розширять проїзну частину з однією смугою для руху в кожному напрямку, облаштують тротуари та велосипедну інфраструктуру (велосмуги та велопереїзди).

Вздовж вулиці організують паркувальні місця, зупинки громадського транспорту, сміттєвий майданчик та влаштують підпірну стінку поблизу лікарні. Тут також встановлять нові опори освітлення, антипаркувальні стовпці та велостійки тощо.

Вулиця Шевченка

Реконструкцію третьої частини вулиці Шевченка, а саме ділянку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної, виконуватиме компанія «Онур Конструкціон». Понад кілометр вулиці відремонтують за 186,6 млн грн. Попередня вартість робіт становила 194,7 млн грн.

Читайте також: Як у Львові ремонтують вулицю Шевченка. Фоторепортаж

Відповідно до проєкту, на вулиці буде три смуги руху, громадський транспорт курсуватиме виділеною смугою. Чотири смуги буде на ділянці від вул. Єрошенка до вул. Залізничної, там громадський транспорт курсуватиме виділеними смугами у двох напрямках. Уздовж усієї вулиці Шевченка будуть велодоріжки, також передбачені слоти для паркування.

У «Львівавтодорі» початку робіт на цій ділянці ще не називають. Підприємство уклало договір із ТзОВ «Онур Конструкціон» на виконання робіт. «Львівавтодор» скерує документи у ДАБІ, інспекція має надати дозвіл на початок робіт. Роботи триватимуть 10 місяців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!